×
ElbilerTophistorie

Norge dumper også Easee-ladeboksen

Norske myndigheder kune ikke redde Easee-ladeboksen, der nu står overfor et fuldstændigt salgsforbud i hele EU.

Det ser, sandt at sige, ikke godt ud for Easee. Efter at den svenske myndighed Elsäkerhetsverket stoppede for salg af Easee-ladeboksen i Sverige, startede norske Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Nkom, også en undersøgelse. Den er nu færdig – og afgørelsen går imod Easee.

– Vi havde som myndighed virkelig håbet, at det ville være muligt at drage en anden konklusion i denne sag. Selvom Easee har fået god tid, har de desværre ikke tilstrækkeligt dokumenteret, at Easee Home og Easee Charge opfylder kravene, siger John-Eivind Velure, afdelingsleder i Nkom, i en meddelelse.

Det er blandt andet dokumention for sikkerheden, når ladeboksen bruges under forskellige klimatiske forhold, de mangler. Ligesom Nkom mener, at der mangler dokumentation for sikkerheden ved den løsning, der bruges ved tilslutning til relæet.

Dermed kunne de norske myndigheder altså ikke redde Easee. Situationen er nemlig den, at hvis ingen andre lande i EØS, Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, protesterer mod konklusionen fra svenske Elsäkerhetsverket, og domstolen i Sverige samtidig stadfæster deres dom, så skal Easee tage produktet af markedet i EØS. Det betyder, at Easee-ladeboksen ikke må sælges i hverken EU-landene, Island, Liechtenstein eller Norge.

“Ikke god nok …”

Easee skriver i en pressemeddelelse, at selskabet “respekterer konklusionen” fra Nkom og vil “fortsætte dialogen”.

– Vores dokumentationsproces har ikke været god nok, og vi ønsker at gennemgå vores procedurer med støtte fra eksterne eksperter, inden vi lancerer nye produkter, siger administrerende direktør Jonas Helmikstøl, Easee.

Læs mere: Populær ladeboks får kritik af svensk myndighed.

Han understreger, at det ikke er ulovligt – eller forbundet med risiko – at benytte Easee-ladebokse, der allerede er installeret.

– Alle vores kunder kan fortsætte med at oplade, da produkterne er sikre at bruge. Sikkerhed og innovation har været hovedfokus hos Easee siden starten, og vi ville aldrig lade nogen anklage os for et usikkert produkt, siger administrerende direktør Jonas Helmikstøl.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.