ElbilerTophistorie

Elektrisk Mini Countryman får rækkevidde på 450 km

Til efteråret starter produktionen af den elektriske Mini Countryman, men allerede nu har BMW afsløret en række detaljer om bilen.

BMW har i dag delt informationer om den elektriske Mini Countryman, der går i produktion til efteråret. Den er stadig camoufleret, men mon ikke designet låner fra Mini Concept Aceman, der blev vist frem sidste sommer.

Den nye elektriske generation af Countryman kommer i to versioner. Den forhjulstrukne Countryman E med 140 kW/191 hk samt den firehjulstrukne Countryman SE ALL4 med 230 kW/313 hk.

Begge modeller får en batterikapacitet på 64,7 kWh, hvilket BMW estimerer vil give dem en rækkevidde på omkring 450 kilometer.

Mini Countryman
Mini Countryman er stadig camoufleret.

I forhold til den forrige (fossil og plugin) generation af Mini Countryman, øges længden med 13 centimeter til 4.429 mm, og højden vokser med næsten 6 centimeter til 1.613 mm.

Med den nye generation går BMW også nye veje i forhold til brug af materialer. De støbte letmetalfælge består af op til 70 procent genanvendt aluminium, oplyses det. Overfladerne på instrumentbrættet, rattet, loftsbeklædningen, gulv og gulvmåtter er lavet af genbrugspolyester fra PET-flasker og tæpperester. Dette vil reducere CO2-udledningen i værdikæden med op til 85 procent, hævdes det.

Mini Countryman

Produktionen af den nye Countryman starter på BMW Group Plant Leipzig i november. Det vil være første gang, at en model fra Mini produceres i Tyskland.

Ud over den elektriske Countryman vil Mini i de kommende år også lancere en ny 3-dørs model, samt en helt ny crossover-model i minibilssegmentet; Mini Aceman.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.