Teknologi

Englænderne vil presse Huawei ud

Efter pres fra Donald Trump planlægger englænderne at fjerne al udstyr fra Huawei fra sine 5G-netværk inden for de næste to år.

Ifølge en artikel fra Financial Times planlægger Storbritannien at udfase al 5G-netværksudstyr fra Huawei inden for de næste halvandet år. Ifølge avisen træffes beslutningen efter pres fra den amerikanske præsident Donald Trump – og det er en voldsom stramning i forhold til de regler, der blev fastsat tidligere i år.

I januar måned besluttede premierminster Boris Johnson, at begrænse mængden af udstyr fra Huawei – så der ikke var Huawei-udstyr i ”senstive” områder af netværket. Dengang sagde Johnson, at det ville være for omkostningstungt helt at fjerne Huawei-udstyret. Nu er planen angiveligt, at det skal være fjernet i 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen


Ifølge avisen kommer den engelske kovending i 5G-spørgsmålet efter at Trump har meddelt Johnson, at USA genovervejer sit efterretningssamarbejde med Storbritannien.

USA og Trump har i mere end et år hævdet, at Huawei bygger bagdøre ind i sit netværksudstyr, der potentielt kan give den kinesiske regering adgang til netværkene. En beskyldning som Huawei gentagende gange har afvist.

Herhjemme har diskussionen også været oppe. TDC Group skiftede i den forbindelse leverandør fra Huawei til svenske Ericsson. Teleselskabet 3, derimod, ligger stadig i forhandlinger med Huawei om en opgradering af 4G-netværket til 5G. Forhandlinger der gået ned i kadence efter at Mette Frederiksen i forrige uge sagde til Berlingske at telekommunikation er en del af sikkerhedspolitikken.

– Vi er nødt til at sikre os, at vi kan stole på levenrandørerne, og at de er troværdige. Og det gælder for alle dele af 5G-netværket, sagde Mette Frederiksen til Berlingske.

Artiklen fortsætter efter annoncen


Back to top button