TeknologiTophistorie

Huawei endegyldigt ude af 5G i Sverige

Svenskerne kan nu begynde at udbygge sit 5G-netværk. Retten har givet den svenske sikkerhedstjeneste, SÄPO, lov til at afvise Huawei.

Svenskerne kan ånde lettet op; auktionerne over 5G-frekvenserne kan sættes i værk og udbygningen af 5G-netværket genoptages. Auktionen har været forsinket, fordi Huawei har ligget i krig mod Sveriges Post- og Telestyrelse samt SÄPO, der er Sveriges sikkerhedstjeneste.

De svenske instanser udelukkede i oktober kineserne fra de svenske netværk – og den sag er nu langt om længe blevet afgjort. Resultatet er, at de svenske myndigheder får lov at afvise Huawei.

Sagen mellem Huawei og den svenske stat har bølget frem og tilbage. Først fik Huawei medhold i Förvältningsrätten, men Kammerrätten, der er en højere instans, ville det anderledes. Den beslutning ankede det kinesiske firma så i december måned, men nu er den stadfæstet, fortæller Sweclockers.

Det betyder, at PSTs beslutning om at udelukke Huawei fra det svenske 5G-marked står fast og at de svenske teleoperatører ikke har lov til at bruge kineserne som leverandør af 5G-udstyr.

Beslutningen inkluderer dog ikke nyt udstyr. Teleoperatører, der allerede har installeret Huawei-udstyr til udvidelse af 5G skal rive det ned igen. Der er altså, på sigt, tale om en total udfasning af den ellers så dominerende kineser fra den svenske tele-infrastruktur.

Den svenske auktion over 5G-frekvenser i 2,3 og 3,5 GHz-båndene finder sted allerede i morgen den 19. januar, hvilket markerer startskudet for udbygningen af 5G-netværket på den anden side af Øresund.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.