×
ElbilerTophistorie

England vil forbyde salg af benzinbiler fra 2030

Engelsk avis hævder, at premierminister Boris Johnson vil rykke et forbud mod benzin- og dieselbiler fem år frem til 2030.

Premierminister Boris Johnson vil i løbet af denne uge annoncere et forbud mod salg af fossilbiler allerede fra 2030 – fem år tidligere end det ellers var planlagt. Det hævder den engelske avis Financial Times. Formålet er at skubbe til salget af grønne(re) biller og dermed reducere CO2-udslippet.

Hybridbiler, der kører på en blanding af benzin og elektrisitet, vil fortsat kunne købes frem til 2035, skriver avisen.

Oprindeligt havde englænderne planlagt at forbuddet først skulle gælde fra 2040, men i februar skar Boris Johnson fem år af tidsfristen. Er der hold i rygtern – der i øvrigt bekræftes af BBC – vil englænderne altså have rykket forbuddet mod rene fossilbiler hele ti år tættere på.

Financial Times har haft fat i en talskvinde fra Downing Streeet, som ikke vil kommentere på rygterne.

Ifølge Reuters står benzin- og dieselbiler for 73,6 procent af bilsalget i Storbritannien i år, mens de rent elektriske biler – ikke hybrider – står for 5,5 procent.

Herhjemme er det i øvrigt endnu værre: Her står fossilbiler hidtil for hele 86,5 af salget i år, mens elbiler kun står for 5,5 procent af salget. Plugin-hybrider er til gengæld rasende populære og står for 8 procent af salget i år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.