×
ElbilerTophistorie

Finsk bibliotek først i verden til at udlåne en elbil

På Åbo Stadsbibliotek i byen Turku kan borgerne nu låne en Toyota bZ4X på deres lånerkort.

Bøger, musik, dvd’er og … en elbil. Åbo Stadsbibliotek i Turku, Finland, er, så vidt vides, det første bibliotek der har valgt at udlåne en elbil til hvem som helst med et lånekort. Og et kørekort, naturligvis. Ifølge biblioteket er det en af ​​bibliotekernes opgaver at øge borgernes teknologiske viden.

– Teknologisk ligestilling er en vigtig værdi for os. Vi ønsker at dele information om nye muligheder og innovationer, siger direktør for biblioteksservice Rebekka Pilppula fra Åbo Stadsbibliotek.

Biblioteket i Turku har gennemført mange forskellige slags forsøg de seneste år, og dermed passede det godt med at tilføje en elbil til udlånssystemet. Byen Turku sigter mod at være CO2-neutral i 2029, og trafikken spiller en væsentlig rolle i at nå dette mål.

– Vi var de første i Finland, der tog elbussen i brug. Nu er vi kendt for at være de første i verden til at tilbyde lån af en elbil på biblioteket. Det er en æressag for befolkningen i Turku at være blandt de første til at gøre noget nyt, siger Pilppula.

udlåne en elbil
Låne-elbilen er en Toyota bZ4X (foto: Åbo Stadsbibliotek).

Initiativet er lavet i samarbejde med Toyota Auto Finland og bilen, den kan lånes, er en Toyota bZ4X.

– Vi er begejstrede for det samarbejde, der har resulteret i en ny måde at gøre menneskers liv lettere på. Det er altid glædeligt at opdage, hvordan helt forskellige aktører i princippet faktisk kan dele et lignende værdigrundlag, siger Mikko Kekäläinen, direktør for Toyota Auto Finland.

I første omgang kører udlånet som et forsøg mellem den 8. maj og den 28. maj. Maksimal reservationslængde er 6 timer på hverdage og 4,5 timer i weekenden.

Gad vide, hvad bøden bliver, hvis man afleverer for sent?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.