×
ElbilerTophistorie

Fiskers redningsplan falder fra hinanden – trues af konkurs

Fiskers forhandlinger med en stor bilproducent er brudt sammen. Det ser sort ud for den danske elbilproducent.

Fiskers forhandlinger med “en større bilproducent” er faldet på gulvet. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Der er muligvis ingen alternativer til konkurs eller rekonstruktion, oplyser selskabet.

Samarbejdet med bilproducenten, der ifølge rygterne var Nissan, var fundamentet for en redningsplan, der skulle få den danske bilproducent på fode igen. I starten af måneden sagde Henrik Fisker, at der er “væsentlig tvivl” om, at selskabet vil have penge nok til at klare sig gennem året.

Selskabet siger, at det overvejer forskellige “strategiske muligheder”, herunder altså konkurs eller rekonstruktion. De skriver, at der muligvis ikke er andre muligheder “i det nuværende markedsmiljø”.

Fisker har lidt af flere alvorlige kvalitetsproblemer med elbilen Ocean og tabte i gennemsnit en halv million kroner pr. solgt bil sidste år. 15 procent af medarbejderne har fået en opsigelse.

Fisker har også sat produktionen af nye biler på pause i seks uger – og håber, at der dukker en løsning op inden da. Men det begynder at se sort ud for Fisker.

Det er ike første gang Henrik Fisker kigger mod en konkurs. Hans første firma, Fisker Automotive, som blev grundlagt i 2007, gik konkurs og blev solgt til kinesere i 2013. 

Læs mere om Fiskers problemer:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.