×
ElbilerTophistorie

Fisker indgiver konkursbegæring

Fisker indgav konkursbegæring sent mandag, da forhandlingerne med en stor bilproducent kollapsede.

Efter længere tids overlevelseskamp har Henrik Fisker kastet håndklædet i ringen og indgivet konkursbegæring. Det sker efter at forhandlingerne med en større bilproducent kollapsede skriver Reuters. Der er blevet ansøgt om konkursbeskyttelse i den amerikanske stat Delaware, hvor selskabet hører til. 

Det betyder, at Fisker har mulighed for at rekonstruere selskabet. Ifølge anmodningen, der er indgivet til den amerikanske domstol, ser det ud til, at selskabet har aktiver på mellem 500 millioner og en milliard dollars og passiver på 100 millioner til 500 millioner dollars.

Om rekonstruktionen lykkes eller om Fisker Inc. likvideres, er et meget stort spørgsmål. I maj måned lykkes det Henrik Fisker at skaffe 3,5 mio. dollars fra en investor. Men om det er nok, må de kommende uger vise.

Fisker har siden marts måned kæmpet for overlevelse. Her fortalte selskabet, at det fattedes penge i en grad, så det næppe overlevede året ud. Stategien herfra var at indgå alliance eller salg med en anden bilproducent, men det er ikke lykkes at finde en villig kandidat.

Ifølge Reuters er gårsdagens begæring et resultat af, at endnu en forhandling brød sammen. Tidligere har der været rygter om, at forhandlinger med Nissan brød sammen.

Sent i marts måned satte selskabet priserne på sin elbil, Fisker Ocean, voldsomt ned i et forsøg på at skaffe kapital.

Læs mere om Henrik Fiskers problemer:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.