×
GadgetsTophistorie

Apple lancerer iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro og 12 Pro Max

Apple er klar med en ny serie telefoner - og der er 5G, et nyt design og masser af andre nyheder at se frem til i iPhone 12

Det er ikke fordi, det har skortet på rygter, og helt som forventet så har Apple nu løftet sløret for serien af nye iPhones – iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max – og selv om rygterne naturligvis har fortalt os stort set det hele på forhånd er der alligevel gode nyheder til Apple fans, for de nye telefoner er faktisk et ganske stort spring frem i forhold til den foregående generation.

Fire modeller

Som overskriften på denne artikel siger, så lancerer Apple hele fire modeller denne gang. De er herunder:

ModelSkærmTil salgPris
iPhone 12 mini5,4″13. novemberFra 6.199 kr.
iPhone 126,1″23. oktoberFra 6.999 kr.
iPhone 12 Pro6,1″23. oktoberFra 8.899 kr.
iPhone 12 Pro Max6,7″13. novemberFra 9.699 kr.

Nyt design

En af de ting, der faktisk har allerstørst betydning for, hvor mange nye iPhones der bliver solgt er, om den nye telefon bliver født med et nyt design der adskiller sig væsentligt fra foregående generation. Og det sker faktisk denne gang. iPhone 12 har fået et design, der ligger sig tæt op ad de nye iPads, og faktisk gør det, at der nu er en sammenhæng i designsproget på alle Apples high-end iOS enheder. Der er skarpe metalkanter rundt på telefonens kant, og generelt er telefonerne nærmest helt flade, uden afrundede kanter. De minder mere om iPhone 5 end iPhone 11 når de er slukkede. Samtidig er telefonerne blevet noget tyndere og generelt en smule mindre.

Især den mindste – Mini – vil formentlig få en ganske stor fanskare, da der er mange der har sukket efter en moderne telefon i en mindre størrelse. Ikke desto mindre vil det, ifølge en kendt analytiker være den mellemste telefon med det rene iPhone 12 navn, der vil være den mest populære.

Mere lysstærk og stærkere skærm

Den nye iPhone har fået en ny skærm – og et “ceramic shield” lag på telefonen. Apple hævder, at telefonen vil være fire gange større holdbarhed end den forrige generation. Samtidig er skærmen blevet dobbelt så lysstærk, så hvis du er udenfor i solskin vil du lettere kunne se hvad der sker på telefonen.

Trådløs opladning – nu med magneter

Den nye iPhone 12 får magneter på bagsiden der holder bedre på telefonen når den oplades trådløst. Den kan nu oplades med 15W. Den nye teknologi, som Apple kalder MagSafe, gør også, at du kan tilføje en hel bunke tilbehør – eksempelvis en holder til kreditkort. Apple lancerer samtidig en helt ny oplader der kan oplade både iPhone og Apple Watch.

iPhone 12 Pro får væsentlig bedre kamera

Især kameraet på Pro udgaven er blevet noget bedre, både på hardware og software. En af de vigtigste nyheder er faktisk på software, hvor Apple ProRaw er et nyt format der giver dig væsentlig bedre muligheder for at redigere i billederne. Apple lover også bedre billeder i lavt lysniveau.

Video får også en overhaling på iPhone 12 Pro og Pro Max. Kameraet understøtter nu HDR med 700 millioner farver. Ikke bare er det HDR – det er Dolby Vision HDR. Du kan endda redigere video direkte på telefonen – også i Dolby Vision.

På Pro modellerne er der også blevet plads til en Lidar scanner – hvilket betyder endnu hurtigere autofokus.

iPhone 12 i flere farver

En anden del af designet er, at de mange nye modeller kommer i mange forskellige farver. Der er eksempelvis både blå og røde udgaver – alt efter, hvilken model du vælger. I den dyre ende er farverne relativt afdæmpede på de to Pro modeller, men på Mini og iPhone 12 er der blevet plads til både røde, blå og lysegrønne modeller.

Sponseret link til Telia: Få nyheder og forudbestil den nye iPhone 12 her!

5G på alle modeller

Som alle andre producenter med respekt for sig selv har Apple nu også bagt 5G understøttelse ind i deres iPhone serie. Alle iPhone 12 udgaver er født med mulighed for at gå på 5G netværket. Vi kan forvente, at de teleselskaber i Danmark der ikke allerede har tændt de første etaper af deres 5G netværk vil gøre det i løbet af meget kort tid for at understøtte den nye serie telefoner.

Apple har gjort lidt for at spare på batteriet ved 5G brug – når det ikke er nødvendigt, lukker telefonen simpelthen for 5G, og går ned til LTE (4G).

Hurtigere processor

Den nye A14 chip som første gang så dagens lys på den nye iPad Air – som dog ikke er frigivet endnu – sidder naturligvis også i maven på de nye telefoner. Dermed bliver det formentlig ubestridt verdens hurtigste mobiltelefon, da Apples chips generelt har en tendens til at ligge allerforrest i feltet når det kommer til hastighed.

Den nye chip er bygget på 5nm teknologi, hvilket betyder både bedre batterilevetid og bedre ydelse. Chippen har også en ny grafikchip, så hvis du kan lide spil siger Apple, at du kan nyde op til 50% hurtigere grafikydelse end hvad konkurrenterne kan levere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.