fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Google og Samsung går sammen mod Apple Watch

Google og Samsung indleder et samarbejde om at gøre Android-smartwatches bedre, så de kan konkurrere mod Apple Watch.

Der er ikke mange smartwatches, der kan hamle op med Apple Watch – om nogen overhovedet. Google Wear OS-baserede ure lider generelt af sløvhed og kort batterilevetid, mens Samsungs eget Tizen-styresystem klarer batteriet fint, men til gengæld mangler der apps til urene.

Nu går de to firmaer sammen om at skabe et bedre, hurtigere og mere effektivt styresystem, der skal “forene det bedste fra både Wear OS og Tizen”. Det blev afsløret under udviklerkonferencen Google I|O, der løber af stablen i disse dage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om der ikke blev afsløret nogen hardware, åbner det alligevel et håb om, at de Android-baserede smartwatches endelig kan give Apple Watch reel konkurrence.

Ifølge Google vil apps fremover kunne startes “op til 30 procent hurtigere”, ligesom de seneste chips og optimerede software gør det muligt at “måle pulsen kontinuerligt gennem dagen, tracke søvnen om natten og alligevel have batteri til hele næste dag”.

Ud over hastighedsforbedringer er der også lavet markante forbedringer på brugerfladen; deriblandt genveje til ofte brugte apps og flere måder at tilpasse startskærmen. Der bliver også tilføjet såkaldte Tiles, der kan vise hurtig information fra de apps, man bruger mest.

Wear OS
Således ser Tiles ud i det optimerede Wear OS.

Både Google Maps, Assistant og Google Pay får også et nyt design, der er optimeret til håndledet, loves det. Samtidig noteres det, at opdateringen ikke er begrænset til enheder fra Google og Samsung, men at den vil være tilgængelig for alle de producenter, der laver smartwatches.

Google har – endnu – ikke egne produkter med Wear OS ombord, men med det øgede fokus og det faktum, at Google har købt Fitbit, så er det ikke utopi at tro, at der kan komme et Pixel Watch inden for overskuelig fremtid. Fitbit har i øvrigt meddelt, at deres software kommer til Wear OS.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Wear OS
Hurtig adgang til seneste apps i den nye Wear OS.

Google lover at enheder med det nye Wear OS vil dukke op “senere på året”. Et godt gæt kunne være, når Samsung lancerer sine nye Galaxy Watch-ure.

Sidste år øgede Apple Watch sin dominans. Kun Apple og Huawei formåede at øge salget af smartwatches. Men alligevel sælger Apple tre gange så mange smartwatches som Huawei, der er nummer to på listen. Både Samsung, det nu Google-ejede Fitbit og den kinesiske gigant BBK måtte finde sig i tilbagegang i salget.

Back to top button