Gaming

Google Stadia til Android TV er lige om hjørnet

Tripper du utålmodigt efter at få Stadia gamingtjenesten direkte på Android TV’et, er der gode nyheder ...

Google gjorde forleden deres Stadia-gamingtjeneste gratis i en periode på to måneder. Men én ting, som mange brugere efterspørger, er muligheden for at tilgå Stadia via Android TV – og det ser ud til, at det ønske bliver opfyldt inden for overskuelig fremtid.

Det blev allerede i september sidste år, inden Google åbnede dørene til Stadia, afsløret at de arbejdede på at integrere tjenesten i Android TV. Tidshorisonten var ”engang i 2020”. Men noget tyder på, at Google er ved at være klar med integrationen, der betyder, at man kan spille direkte på tv’et uden nogen form for tilsluttet boks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med opdateringen af Stadias Android-app til version 2.13 har pilfingre fra 9to5Google haft held til at sideloade app’en til et Android TV. Det er ikke noget mirakel i sig selv, men launcheren godkendte app’en som en rigtig Android TV-app – og det tyder på, at Google er kommet ret langt med integrationen.

Android TV
Stadia på tv-skærmen (foto: 9to5Google).

Ærgerligt nok lykkedes det aldrig for pilfingrene at komme forbi Stadias ”Get Started”-side. Det ville dog også være tvivlsomt, om det overhovedet ville fungere, da Google begrænser hvilke Android-enheder, der kan afvikle spil.

Der gættes på, at integrationen vil blive præsenteret fuld ud sammen med Android 11 senere på året. Android 11 vil (sandsynligvis) blive præsenteret i maj måned og den endelige udgave rulles ud med start i oktober. 

Stadia-app’en til Android TV vil også kunne bruges i den kommende anden generation af Chromecast Ultra, der siges at blive mere Apple TV-agtig med tilhørende fjernbetjening og egen Play Store.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.