Pixel
Gadgets

Googles AI er skræmmende realistisk – hør den ringe til frisøren og bestille tid

Google gør i disse år store fremskridt på kunstig intelligens - AI - nærmest skræmmende store fremskridt

På Google I/O har Google fremvist en AI samtale, hvor den personlige assistent ringer til en restaurant og bestiller et bord. Ikke bare lykkedes missionen, men den virkelige person i den anden ende af telefonen opdagede på intet tidspunkt, at det var en AI der var i den anden ende.

Det er ikke den eneste demonstration, der har været overbevisende – herunder kan du også høre assistenten ringe og bestille tid hos frisøren. I en ret kompleks samtale lykkedes det assistenten at “snyde” frisøren til at tro, at hun taler med et rigtigt menneske – blandt andet ved at bruge meget realistiske pauser og et velplaceret “emm” i ny og næ.

 

Læs også: Mange kan allerede prøve Googles nye styresystem nu

Turing test: Bestået

Og det er, ifølge softwaregiganten fremtiden, at vores assistenter vil ordne den slags for os. Faktisk beviser demonstrationen også, at Turing testen allerede nu er bestået af en AI: Turings test går ud på, at en tilhører lytter til en samtale imellem to parter – og at det ikke er muligt for tilhøreren at konkludere, hvilken af de to, der er en AI. I tilfældet ovenover – og i tilfældet fra Google I/O – vil de fleste formentlig have svært ved at kende forskel. Især ikke, hvis de ikke på forhånd ved, at der faktisk deltager en AI i samtalen.

Læs også: Ny soundbar fra JBL kommer med Android TV

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.