Pixel
Gadgets

Googles AI er skræmmende realistisk – hør den ringe til frisøren og bestille tid

Google gør i disse år store fremskridt på kunstig intelligens - AI - nærmest skræmmende store fremskridt

På Google I/O har Google fremvist en AI samtale, hvor den personlige assistent ringer til en restaurant og bestiller et bord. Ikke bare lykkedes missionen, men den virkelige person i den anden ende af telefonen opdagede på intet tidspunkt, at det var en AI der var i den anden ende.

Det er ikke den eneste demonstration, der har været overbevisende – herunder kan du også høre assistenten ringe og bestille tid hos frisøren. I en ret kompleks samtale lykkedes det assistenten at “snyde” frisøren til at tro, at hun taler med et rigtigt menneske – blandt andet ved at bruge meget realistiske pauser og et velplaceret “emm” i ny og næ.

 

Læs også: Mange kan allerede prøve Googles nye styresystem nu

Turing test: Bestået

Og det er, ifølge softwaregiganten fremtiden, at vores assistenter vil ordne den slags for os. Faktisk beviser demonstrationen også, at Turing testen allerede nu er bestået af en AI: Turings test går ud på, at en tilhører lytter til en samtale imellem to parter – og at det ikke er muligt for tilhøreren at konkludere, hvilken af de to, der er en AI. I tilfældet ovenover – og i tilfældet fra Google I/O – vil de fleste formentlig have svært ved at kende forskel. Især ikke, hvis de ikke på forhånd ved, at der faktisk deltager en AI i samtalen.

Læs også: Ny soundbar fra JBL kommer med Android TV

Torben Vognsen

Grundlægger af magasinet iNPUT. Har en baggrund som producer og tilrettelægger i tv-branchen og har skrevet forbruger- og gadgetstof i en årrække for Jyllands-Posten, Komputer for Alle, Berlingske Tidende og BT. Er også fast gadgetekspert på TV2's Go' Morgen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close