×
ElbilerTophistorie

Grønt bilsalg holder momentum

Fossilbilerne svinder fortsat. El- og plugin-hybridbiler udgjorde tilsammen 32 procent af bilsalget i juli måned.

I juli måned blev der samlet set indregistreret 13.402 personbiler, hvilet er 29 procent færre end sidste år. Det skal dog forklares med, at juli 2020 havde et exceptionelt godt bilsalg grundet genåbningen efter en hård nedlukning. År til dato er der indregistreret 109.904 personbiler, hvilket er to procent flere end i samme periode sidste år.Det viser de seneste tal fra bilstatistik.dk.

– Vi er godt tilfredse med, at bilsalget i år samlet set ligger en anelse over sidste år, der var præget af en hård nedlukning. Selvom nedlukningen i Danmark stort set er et overstået kapitel, sætter corona-pandemien dog stadig sine spor, da den globale mangel på mikrochips ligger en dæmper på produktionen af nye biler, siger Mads Rørvig, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Lige nu er der 75 forskellige elektriske bilmodeller at vælge i mellem på det danske marked, hvilket er markant højere end samme tidspunkt sidste år, hvor antallet af indregistrerede elektriske modeller var 27.

– Bilproducenternes målrettede indsats for at udvikle nye klima- og miljøvenlige biler gør det nemmere for danskerne at foretage det grønne valg, når der skal købes ny bil. Når man oven i købet får en afgiftsrabat på disse biler, ser vi de store salgsandele af grønne biler, som vi forventer bliver endnu større over de næste år, siger Mads Rørvig.

Elbilerne udgjorde 10 procent af personbilsalget i juli måned svarende til 1.065 køretøjer og plugin-hybriderne 22 procent svarende til 2.965.

Statistikkerne på iNPUTs Elbil Zeitgeist opdateres naturligvis, når mere detaljerede informationer om salget i juli måned bliver tilgængelig.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.