fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Her er prisen på Volvos Tesla Model 3 konkurrent: Polestar 2

Volvo har bekræftet prisen på sin Polestar 2, der er udklækket som en direkte konkurrent til Teslas populære Model 3.

Der kommer til at ske mange spændende ting på elbil-fronten det næste års tid, men en stjernparade af interessante modeller ventende i kulissen. En af disse er Polestar 2 som Volvo står bag. Den er udtænkt som en direkte konkurrent til den yderst populære Tesla Model 3 – og nu har svenskerne endelig bekræftet priserne på bilen i en pressemeddelelse

Volvo har i første omgang afsløret prisen på seks europæiske markeder, nemlig Norge, Sverige, Tyskland, England, Holland og Belgien, og prisen på hver af disse markeder ligger om rumsterer lige omkring 59.000 euro – altså omkring 440.000 danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Norge bliver prisen 469.000 kroner mens svenskerne må slippe 659.000 kroner, på grund af den svenske krones lavere værdi. Prisen inkluderer moms og tre års service i de nævnte lande.

Dermed tyder det altså på, at prisen på en Polestar 2 bliver stort set identisk med prisen på en Tesla Model 3 Long Range, som svenskerne vil konkurrere mod. De to biler har temmelig ens bestykning; Polestar 2 har en 78kWh-batteripakke, ligesom Teslaen. Motorkraften på 300kW er også næsten identisk med Model 3’erens 311kW.

Til gengæld har Polestar 2 ikke samme opladninghsastighed som Model 3. Svenskeren kan oplade med maksimalt 150kW mens Model 3 kan oplade med 250kW – i hvert fald teoretisk, da der endnu er meget få ladestationer der rent faktisk kan levere den hastighed.

Rækkevidden på Polestar 2 er endnu ikke offentliggjort, men alle forventer at den vil få problemer med at nå op på Teslaens tal – Tesla er kendt for at være endog yderst effektive til at udnytte batteriet. 

Polestar tager i øjeblikket imod reservationer på sin hjemmeside. Bilen forventes at gå i produktion tidligt næste år og køre ud på gader og veje i starten af juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button