×
ElbilerTophistorie

Her er Volkswagen ID.7 – den elektriske Passat

Se billleder af langtursbilen Volkswagen ID.7, der er den elektriske pendant til Passsat. Bilen er netop blevet officielt præsenteret.

Volkswagen har i dag hevet camouflagen af selskabets nye elbil. ID.7 skal være et elektrisk alternativ til den evigt populære Passat – en familiebil, der er skabt til langture. I første omgang er det kun sedan-udgaven der er blevet præsenteret, men inden længe kommer også en stationcarudgaven.

ID.7 er som sagt skabt til langture. Med det største batteri (86 kWh netto) får bilen en WLTP-rækkevidde på op til 700 kilometer. Vælger man udgaven med det mindste batteri (77 kWh netto) er rækkevidden på op til 616 WLTP-kilometer.

Rækkevidden opnås blandt andet ved hjælp af en helt ny motor, der kan diske op med 285 hestekræfter (210 kW) med et moment på op til 550 Nm. Ikke alene er den mere potent end VW’s tidligere elektriske motorer, den er også mere effektiv. Samtidig knægtes vindmodstanden af designet, der giver Volkswagen ID.7 en luftmodstandskoefficienten på beskedne 0,23.

Batteriet i den største batterivariant kan i øvrigt lades med en effekt på op til 200 kW, hvilket slår alle rekorder for Volkswagen. I udgaven med det lille batteri er det “kun” 170 kW. Et nyt termisk styringssystem forbereder batteriet før et opladningsstop. Det aktiveres automatisk på vej mod ladestationen, når rutevejledningen er aktiv.

Helt ny kabine

Men motoren er ikke det eneste, der er nyt i ID.7. VW benytter også bilen til at introducere en ny kabine, der adskiller sig markant fra tidligere ID-modeller.

Væk er den sædvanlige to-skærms-opsætning, der har prydet ID.3, ID.4, ID.5 og ID. Buzz. I stedet har Volkswagen ID.7 fået en større multimedieskærm på 15 tommer, ligesom instrumentskærmen er integreret i stedet for at “stikke ud”. Det er også, endeligt, blevet muligt at se de fysiske klimaknapper i mørke, da de nu er baggrundbelyste.

Head-up display er også blevet standard i alle udstyrsvarianter.

Plads er der også rigeligt af. Den nye ID.7 er 4,9 meter lang og har en akselafstand på 2.966 millimeter.

Så mangler vi sådan set bare at få at vide, hvad priserne bliver. Men dem holder VW fortsat ind til kroppen. Volkswagen ID.7 forventes at kunne forudbestilles i løbet af sommeren. Den kører ud på vejene i løbet alf efteråret.

Læs flere detaljer om nyhederne i ID.7 i disse artikler:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.