×
Teknologi

Hør Trump synge Eminem takket være kunstig intelligens

Det er ikke pænt, men interessant. Kunstig intelligens har sat Donald Trumps stemme på Eminem-nummeret Lose Yourself. Hør det her.

Advarsel: Det er mere interessant end det er godt. Som at se på et trafikuheld. En ny video, hvor Donald Trump synger Eminem-nummeret Lose Yourself er blevet uploadet til Youtube. Det er dog ikke præsidenten i egen person, der har haft mikrofonen i hånden; Sangen er resultatet af et neuralt netværk, hvor en kunstig intelligens er trænet i Trumps stemme og talemønstre.

Algoritmen er ikke perfekt – i beskrivelsen under videoen står der, at den kunstige intelligens endnu ikke har fået nok træning til at kunne gengive alle tekstens ord. For eksempel mangler der enkelte ord i teksten, ligesom Trumpinem synger ”his palms are sweety” i stedet for ”sweaty”. Der er også visse udfordringer med hastigheden; nogle steder er ordene trukket ud – andre steder er hastigheden sat op.

Hjælp fra Google

Nummeret er lavet med hjælp fra forskning (hent som PDF) der blev udgivet sidste år af Googles AI Labs, hvor forskerne regnede ud hvordan de kunne træne en kunstig intelligens til at generere tale der lyder som en eksisterende persons stemme.

Sangen med Trumpinem er et sjovt eksempel, men perspektiverne i teknologien er pænt skræmmende. Om få år kan vi måske ikke vide os sikre på, overhovedet, om personer i virkeligheden har sagt det, vi hører …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.