Pixel
Teknologi

Kunstig intelligens skal spotte fulde Uber-passagerer

Uber vil bruge AI til at identificere passagerer, der har fået for meget under vesten.

Uber arbejder på en teknologi, der skal afgøre hvor beruset passagerer er, når de bestiller en tur. Ifølge CNN har Uber ansøgt om et patent på et maskinlærings-program, der ret nøjagtigt kan afgøre om passageren har drukket – og gøre chaufføren opmærksom på situationen.

Patentansøgningen, som kan læses her, beskriver hvordan en kunstig intelligens kan lære hvordan man typisk bruger Uber-app’en, så den bedre kan opdage usædvanlig adfærd. Algoritmerne inkluderer en række faktorer, deriblandt tastefejl, gå-hastighed, hvor præcist tasterne i appen rammes og hvor lang tid det tager at komme gennem bestillingsprocessen. Hvis du staver som en brækket arm, svajer fra side til side og bruger et kvarter på at bestille en bil, er der altså rimelig sandsynlighed for at app’en dømmer dig som beruset.

Uber skriver også, at teknologien potentielt vil kunne bruges til at nægte passager ture – eller i det mindste matche dem med en chauffør, der er trænet i at håndtere fulderikker.

Årsagen til Ubers tiltage er angiveligt, at et stigende antal chauffører er blevet anklaget for seksuelle overgreb – verbalt eller fysisk – mod passagerer. Og et væsentligt antal af de passagerer der har meldt chaufførerne for overgrebene har været berusede.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.