Teknologi

Huawei-grundlægger indrømmer: Vi er hårdt ramt

Det gør ondt på Huawei, men de vil kæmpe videre med alle midler, lover firmaets grundlægger i et nyt tv-interview.

I et interview med Bloomberg Television indrømmer Ren Zhengfei, at de amerikanske eksportrestriktioner gør ondt på Huawei. Rigtig ondt. Zhengfei vurderer, at hans virksomhed har opbygget et toårigt forspring fra rivalerne Ericsson AB og Nokia, men at de nuværende restriktioner vil skære hårdt i den førerposition. Han lover dog samtidig, at Huawei enten vil skrue op for sin egen chip-produktion eller finde alternativer, for at forsøge at beholde sin position indenfor for smartphones og 5G-teknologien.

Huawei
Ren Zhengfei grundlagde Huawei i 1987.

Ren Zhengfei understreger, at det kinesiske firma har ressourcerne til at udvikle sine egne løsninger – over tid. Firmaet har designet chips i årevis – og udvikler endda sit eget operativsystem til både telefoner og servere. Direktøren ville dog ikke svare konkret på, hvor hurtigt Huawei vil kunne skabe sine egne løsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Det afhænger af hvor hurtigt vores reparatører er i stand til at reparere flyet,” siger han.

“Uanset hvilke materialer de bruger, det være sig metal, klude eller papir, så er målet at holde flyet i luften.”

Intenst pres på Huawei

Som vi har skrevet om de seneste dage, er presset på kineserne voldsomt intensiveret den sidste uge. Siden Google meldte ud, at de ikke længere ville levere Android til Huawei, har firmaet mistet sin indflydelse i flere store teknologi-organisationer ligesom den britisk baserede leverandør af halvlederteknologi til processorer, ARM, har meddelt, at de vil standse al levering og samarbejde med Huawei. Sidstnævnte er af flere analytikere blevet betegnet som direkte katastrofalt, da ARMs licenser bruges i både smartphone og 5G-netværksudstyr.

Hele interviewet med Ren Zhengfei kan ses hos Bloomberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button