Det intelligente hjem

Huawei Smart Scale

Huawei Smart Scale er en fitness vægt der leverer på både funktionalitet og en næsten vanvittig pris

Din vægt i kilo er ikke et reelt billede af din form. For at finde ud af, hvordan din form reelt er, skal du i stedet kigge på din fedtprocent og din muskelmasse – ting, som en almindelig vægt ikke kan vise. Derfor bliver avancerede fitnessvægte mere og mere almindelige. Og nu kommer en lidt utraditionel spiller på banen; Huawei, der ellers er mest kendt for deres mobiltelefoner, har lavet en ny vægt, de kalder Huawei Smart Scale. Og det er lidt af en bombe de kaster ind i produktkategorien.

Pænt design

Huawei er rigtigt gode til at lave pæne telefoner, men deres designere har faktisk også lavet et fint stykke arbejde med Smart Scale. Vægten er hvid og ganske diskret – faktisk er det ikke bare en af de pæneste fitness vægte på markedet, men en af de pæneste vægte overhovedet. Den vil passe ind i langt de fleste hjem. På oversiden har Huaweis logo fået en prominent plads – og det er endda i sølv. Ikke desto mindre er det faktisk ikke så voldsomt, og det ændrer ikke på, at vægten er ret diskret og vil passe ind i et pænt nordisk hjem.

Let opsætning

Der er ikke meget at sige om opsætningen, der er mere end almindelig let at gå til; find appen i Google Play eller Apple App Store – en hurtig guide tager dig igennem opsætningen hvor du skal indtaste vægt osv. – og så er du klar til at se, hvor galt det står fat med formen…

Bluetooth men ingen wifi

Huawei Smart Scale er baseret på bluetooth teknologi, men har ikke wifi, så telefonen skal være i nærheden af vægten for at modtage informationer og synkronisere resultater. I praksis betyder det reelt set ikke så meget, for de fleste vil nok alligevel have telefonen i nærheden, og har du ikke kan du stadig se vægt og fedtprocent. Det ville have været rart med wifi – og endnu mere rart, hvis vægten kunne gemme tallene og så synkronisere selv om der var lavet målinger “offline”, men det ville formentlig have kostet lidt ekstra – og igen: 499 kr.!

Veldesignet app

Appen der hører til Smart Scale er veldesignet og let at gå til. Der er kun tre menupunkter nederst: Home, hvor du får et overblik over den seneste “vejning”, Stand on scale der gør vægten klar til at “modtage” dig, og Trends, hvor du kan se udviklingen over tid.

Målinger er ikke helt præcise

Over et par uger har jeg nok gennemsnitligt fået et udmærket indtryk af, hvor galt det står fat – men der er enkelte mærkelige udsving. Eksempelvis tabte jeg pludselig 2 kg. muskler en dag – som jeg så tog på igen dagen efter. Jeg tvivler også på, at min fedtprocent svinger helt så meget som tallene kunne tyde på. Men som sagt tror jeg alligevel, at tallene er nogenlunde korrekte set over en periode – og jeg har krydstjekket med de “store” vægte der står i Fitness World, og de er generelt næsten helt enige. Med andre ord tror jeg, at Huawei Smart Scale er noget nær det mest præcise man kan få til hjemmebrug – også selv om den kan have nogle missere.

Billig, billig, billig

Der hvor Smart Scale virkelig skiller sig ud er på prisen: 499 kr. for en vægt med så avancerede funktioner som dem Huawei byder på her er nærmest uhørt. Eksempelvis har jeg tidligere testet Under Armours bud på en smart vægt (produceret af HTC) og den var væsentlig mindre avanceret og kostede over det dobbelte. (Den er i øvrigt udgået nu, og det ser ikke ud til, at Under Armour har en ny på tapetet.

Generelt er jeg altså ekstremt positiv over Huaweis nyeste produkt, der burde blive en bestseller i januar måned.

Huawei Smart Scale

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 499 kr.

Huawei Smart Scale

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.