×
TeknologiTophistorie

Dansk Apple-forhandler må lukke butikker

Den danske Apple-forhandler Humac må lukke adskillige butikker efter et underskud på et tocifret millionbeløb sidste år.

Tre Humac-butikker drejer nøglen om allerede i år og næste år følger den fjerde. Det er konsekvensen af et underskud på 18 milioner kroner i 2022. Og på trods af det, er der ingen garantier for, at der ikke lukker flere butikker.

– Vi kigger naturligvis løbende på vores butiksnet, fordi vi skal have et rentabelt butiksnet. Hvis butikkerne ikke er rentable, så kan vi jo ikke holde dem åbne, siger adm. direktør Christian Toft til fagbladet DetailWatch.

I første omgang er det to butikker i København og Horses-butikken, der må lukke. Til februar næste år lukker også Humac i Kolding. Dermed har kæden 18 butikker fordelt over hele landet.

En af årsagerne til underskuddet er uden tvivl krigen mellem Rusland og Ukraine. Humac var, da Rusland invaderede Ukraine, ejet af russere. Da de forsøgte at skjule dette, blev kæden ramt af en shitstorm, der fik kunderne til at gå uden om Humacs lokaler.

I sidste ende opgav russerne ejerskabet og de dengang 22 butikker blev et 100 procent dansk ejerskab under Jacob Andersen Holding ApS.

Året inden, i 2021, havde Humac et mindre overskud på knapt en halv million kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.