×
ElbilerTophistorie

Hummer EV ‘supertruck’ lanceret i nat

General Motors har langt om længe lanceret deres elektriske Hummer EV med rækkevidde på 500+ kilometer og en skyhøj pris.

Hummer blev inden finanskrisen i 2007 associeret med ødselhed og overdreven macho-stil. I 2010 blev produktionen lukket ned, men her ti år efter, har GM genoplivet monsteret i en elektrisk udgave med navnet Hummer EV.

Den såkaldte ‘supertruck’ skulle egentlig have været præsenteret i maj måned, men det satte COVID-19 en stopper for. I stedet blev lanceringen udskudt til i nat, dansk tid, hvor både specifikationer, design og pris blev afsløret via et live-streamet event.

Hummer EV er præcis lige så brutal, som man kunne forvente. Også prisen, for den sags skyld. Den billigste udgave kommer til at koste 80.000 dollars, hvilket svarer nogenlunde til prisen på en Tesla Model X, der herhjemme koster 785.000 kroner. Den dyreste Hummer EV kommer til at koste 99.995 dollars, hvilket bringer en mulig dansk pris op på lige under en million. Altså inden dansk moms og afgifter.

Hummer EV
Kabinen i Hummer EV

Så er bilen til gengæld også spækket med lækkerier. Eksempelvis kan den bevæge sig som en krabbe. GM kalder det for CrabWalk og det betyder, at bag- og forhjul kan styre i samme vinkel ved lave hastigheder, hvilket gør det muligt at lave diagonale bevægelser med køretøjet i ufremkommeligt terræn. To kameraer under bilen og på fronten, kaldet UltraVision, skal også hjælpe bilens computer med at forcere terrænet.

GM planlægger, at der på sigt skal tilbydes tre forskellige varianter af Hummer EV (se skema nedenfor), men inden da kommer der en Hummer EV Edition 1, der kommer på markedet allerede næste år. Den får dog en skyhøj prislap på hele 112.595 dollars.

Hummer EV2Hummer EV2XHummer EV3X
79.995 dollars89.995 dollars99.995 dollars
400+ kilometer482+ kilometer550+ kilometer
625 hk625 hk800 hk
Foråret 2024Foråret 2023Efteråret 2022

Det bliver i øvrigt kun de to X-versioner, der får CrabWalk. Af andre tekniske lækkerier kan nævnes:

  • 35 eller 37 tommer Goodyear Wrangler Territory MT dæk.
  • Adaptive Air Suspension, der kan hæve bilen 149 millimeter, så den nemmere kan forcere uvejsomt terræn.
  • Undervognspanser, kaldet Underbody Armor, der er stålplader strategisk placeret, så de beskytter batteriet.

GM fortæller ikke noget om bilens batteripakke, men lover en EPA rækkevidde på “over 350 miles” (mere end 550 kilometer) og en opladningshastighed på op til 350 kW takket været et 800-volt system. Det betyde, lover GM, at der kan fyldes 160 kilometer på batteriet på bare 10 minutter.

Det er naturligvis højst usandsynligt, at bilen kommer i normal handel herhjemme, men vi skal nok holde jer opdateret. I mellemtiden kan du læse mere om bilen hos GM i USA. Her kommer nogle billeder af krabaten (klik for større):

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.