×
ElbilerTophistorie

Batteriet i Hummer vejer det samme som en Toyota

Hummer EV bliver mildest talt et monster. Alene elbilens batteri vejer omkring det samme som en Toyota Corolla ...

Hummer har altid været “over the top” og den elektriske udgave bliver ikke anderledes. General Motors har ikke været synderligt åbenmundede om bilen, der blev præsenteret tilbage i 2020. Men i forbindelse med at bilen er lagt ind i databasen hos den amerikanske miljøstyrelse EPA, er der sluppet specs ud.

De viser, at Hummer EV bliver en rigtig sværvægter. Bogstaveligt talt. Bilen vejer 4,1 ton og alene batteripakken vejer 1.326 kilo. Det er omtrent lige så meget som en Toyota Corolla. Den elektriske pickup har i øvrigt 1.000 heste.

Lanceringsudgaven får navnet GMC Hummer EV Edition 1 og batteripakken bliver på massive 212,8 kWh. Til sammenligning har Tesla Model 3 en batteripakke på sølle 60 kWh. Til gengæld bruger den sine kWh langt bedre end Hummer’en.

Forbruget er nemlig højt. Næsten dobbelt så højt som i storslugeren Audi e-tron og hele 33 procent højere end i “konkurrenten” Rivian R1T. Hummer EV’ens samlede rækkevidde bliver ifølge EPA på 530 kilometer. Skulle den komme til Europa, ville WLTP blive højere, da EPA vægter motorvejskørsel højere end WLTP.

Hummer EV
Et kig indenfor i Hummer EV SUV.

GM har tidligere fortalt, at den billigste udgave af Hummer kommer til at koste 80.000 dollars, hvilket svarer nogenlunde til prisen på en Tesla Model X, der herhjemme koster 785.000 kroner. Den dyreste Hummer EV kommer til at koste 99.995 dollars, hvilket bringer en mulig dansk pris op på lige under en million. Altså inden dansk moms og afgifter.

Ud over Hummer EV Edition 1 er der planlagt følgende varianter:

Hummer EV2Hummer EV2XHummer EV3X
79.995 dollars89.995 dollars99.995 dollars
400+ kilometer482+ kilometer550+ kilometer
625 hk625 hk800 hk
Foråret 2024Foråret 2023Efteråret 2022

Du kan se flere billeder og læse mere om monsteret hos General Motors.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.