DRTVStreamingTophistorie

Hver fjerde husstand har klippet tv-kablerne

Hele 26 procent af de danske husstande har fravalgt klassiske tv-signaler, viser en ny Gallup-undersøgelse.

For læsere af dette medie kommer det næppe som nogen overraskelse, men det ser sort ud for de traditionelle tv-signaler. Ifølge DR Medieforskning er andelen af danske husstande, der har klippet tv-kablerne, nu steget til 26 procent; altså lidt mere end hver fjerde. Det skriver flatpanels.dk.

“Ifølge nye tal fra Kantar Gallup er det nu hver fjerde husstand (26%), der ikke har adgang til et klassisk tv-signal. Det tal var 11% i 2017,” skriver DR Medieforskning på Twitter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For ti år siden var det blot 3 procent af danske husstande, der ikke havde et traditionelt tv-signal.

Det er naturligvis ikke fordi, vi bruger mindre tid på skærm – streaming har bare overtaget i stedet. DR Medieforskning skriver videre at:

“Samtidig streamer 80% af danskerne mindst ugentligt i første halvår 2021. Det tal var 45% i 2017”.

Det er specielt de senere år, der er gået hurtigt. Ifølge den seneste rapport om medieudviklingen i Danmark, var det i 2020 bare 53 procent, der streamede mindst en gang ugentligt. I 2020 så fordelingen mellem streaming-tilbudene således ud:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Kilde: Medieudviklingen 2020 (DR)

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.