×
Gadgets

I dag får Xbox One Windows 10

Det er et stort strategisk skridt for Microsoft, når de i dag udsender en opdatering til Xbox One-spillekonsollen. Den opdaterer nemlig konsollen til Windows 10-operativsystemet, så Microsoft er et stort skridt nærmere visionen; at alle firmaets enheder – og gerne alle andres også – skal køre på samme platform. En vision, der skal lokke programmører og udviklere til at fylde Windows Store med apps, fordi de kun behøver at udvikle en app til alle Microsofts platforme.

“Nu behøver man ikke længere udvikle forskellige udgaver af apps til smartphones, computer, tablet eller konsol. Det kan klare i en enkelt omgang og platformen optimerer automatisk app’en til den enhed, den skal vises på,” siger Jeremy Korst, der er general manager for Windows og enheder hos Microsoft.

Ifølge Korst giver det blandt andet mulighed for at lave spil, der kan afvikles på både Xbox-konsollen og på computeren. Eller sammen med Microsofts kommende HoloLens-teknologi (læs vores artikel om Virtual Reality her, red.).

Windows 10-opdateringen til Xbox One vil, naturligvis, ændre brugerfladen på konsollen. Derudover lover Microsoft, at opdateringen vil gøre konsollen op til 50 procent hurtigere. Det bliver også muligt at spille en række ældre Xbox 360 titler på konsollen – noget, der ikke har kunnet lade sig gøre tidligere.

I USA bliver de desuden forkælede med den digitale assistent Cortana, der bl.a. kan optage videosekvenser fra spil, tjekke hvilke venner der er online og invitere brugere til Xbox parties. Cortana er endnu ikke klar på dansk.


[interaction id=”5645b6ad3eaa7f14340dca35″]

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.