ElbilerTophistorie

Nu er 60% af nye biler i Norge elbiler – især på grund af ID.3

Nordmændene har sat sig det mål, at 100% af nye biler skal være elektriske i 2025 – altså om knap fire et halvt år. Og det ser faktisk ud til, at vores norske broderfolk er godt på vej til at nå deres mål. I hvert fald slog salget i september en ny rekord; for første gang var over 60% af det samlede bilsalg – faktisk 61,5%, det skriver Nettavisen. Volkswagens nye elektriske hit ID.3 har en del af “skylden” for den nye rekord. I øvrigt var september en rigtigt god måned for bilsælgerne i Norge; efter et grundigt fald i løbet af årets første måneder på grund af corona er salget nu helt tilbage på normalt niveau, og der blev registreret 15.552 nye biler i september.

ID.3 trækker op

ID.3 er en af de mest ventede elbiler i meget lang tid, fordi det er Volkswagens første bud på en elektrisk bil i mellemklassen. (Se vores første indtryk af bilen her.) Derfor er det også en af de biler, der fylder rigtigt meget i statistikken i Norge. Ud af de 15.552 biler er der 1.989 ID.3’ere. Det slår den hidtidige storsælger Model 3, der solgte 1.116 nye biler i september. Også Volvos Polestar 2 ligger godt til med 937 biler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Norge går enegang i verden

Statistikken viser, at Norge står meget alene med deres tilgang til elbiler – ingen andre steder i verden er et land i nærheden af at kunne præstere noget der ligner. I Danmark er der stadig forvirring omkring afgifter, og regeringens udspil ventes ikke at forbedre salget af elbiler over de nærmeste år.

I 2019 stod elbilerne med 56% for første gang for over halvdelen af salget af biler i Norge. Med ID.3 ser det ud til, at 2020 kan slå den rekord.

Back to top button