×
ElbilerTophistorie

Nu er 60% af nye biler i Norge elbiler – især på grund af ID.3

Nordmændene har sat sig det mål, at 100% af nye biler skal være elektriske i 2025 – altså om knap fire et halvt år. Og det ser faktisk ud til, at vores norske broderfolk er godt på vej til at nå deres mål. I hvert fald slog salget i september en ny rekord; for første gang var over 60% af det samlede bilsalg – faktisk 61,5%, det skriver Nettavisen. Volkswagens nye elektriske hit ID.3 har en del af “skylden” for den nye rekord. I øvrigt var september en rigtigt god måned for bilsælgerne i Norge; efter et grundigt fald i løbet af årets første måneder på grund af corona er salget nu helt tilbage på normalt niveau, og der blev registreret 15.552 nye biler i september.

ID.3 trækker op

ID.3 er en af de mest ventede elbiler i meget lang tid, fordi det er Volkswagens første bud på en elektrisk bil i mellemklassen. (Se vores første indtryk af bilen her.) Derfor er det også en af de biler, der fylder rigtigt meget i statistikken i Norge. Ud af de 15.552 biler er der 1.989 ID.3’ere. Det slår den hidtidige storsælger Model 3, der solgte 1.116 nye biler i september. Også Volvos Polestar 2 ligger godt til med 937 biler.

Norge går enegang i verden

Statistikken viser, at Norge står meget alene med deres tilgang til elbiler – ingen andre steder i verden er et land i nærheden af at kunne præstere noget der ligner. I Danmark er der stadig forvirring omkring afgifter, og regeringens udspil ventes ikke at forbedre salget af elbiler over de nærmeste år.

I 2019 stod elbilerne med 56% for første gang for over halvdelen af salget af biler i Norge. Med ID.3 ser det ud til, at 2020 kan slå den rekord.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.