ElbilerTophistorie

VW giver op – ID.3 lanceres uden to væsentlige funktioner

Volkswagen har kæmpet mod både softwarefejl og coronavirus for at holde sit løfte om en lancering af ID.3 i ”sommeren”. Nu bliver løsningen et kompromis.

Først lovede Volkswagen at ID.3 ville lande ”i løbet af sommeren”, så hed det august – og i dag melder Volkswagen så ud, at de første leverancer af elbilen ID.3 først begynder i september. Samtidig sendes bilen på gaden uden to væsentlige funktioner, der tillføjes via en softwareopdatering i ”starten af næste år”. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Under arbejdet med ID.3 har Volkswagen haft store udfordringer med softwaren. Men så sent som i starten af april slog VW-salgschef Jürgen Stackmann fast, at bilen ville komme til sommer og med alle lovede funktioner. Sådan bliver det ikke. For de bilkøbere, der vil have ID.3 i september, bliver der tale om et kompromis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Volkswagen kan de såkaldte pre-bookers vælge mellem to muligheder: Enten kan de vælge af få leveret ID.3 i september, men uden App Connect-funktion og uden det meget omtalte Augmented Reality-baserede head-up display. Disse funktioner vil blive aktiveret ”i starten af næste år”.

Alternativt kan pre-bookerne væbne sig med [yderligere] tålmodighed og vente med at få bilen udleveret til ”engang i fjerde kvartal”. Når nøglerne overdrages vil bilen i så fald være udstyret med alle funktioner, lover Volkswagen.

Volkswagen begynder at tage imod forudbestiller på ID.3 1st Edition den 17. juni i de fleste europæiske lande. Fire uger senere åbner tyskerne for forudbestillinger af de øvrige tre varianter af bilen. 

Volkswagen ID.3 1st Edition har en batteripakke på 58 kilowatt-timer, som giver en rækkevidde på 420 kilometer. Bilen drives af en 204 heste elmotor på bagakslen.

Ud over 1st Edition kommer der tre varianter til Danmark: Pure, Pro og Pro S. Priserne er på mellem 280.000 og 335.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button