×
ElbilerTophistorie

VW giver op – ID.3 lanceres uden to væsentlige funktioner

Volkswagen har kæmpet mod både softwarefejl og coronavirus for at holde sit løfte om en lancering af ID.3 i ”sommeren”. Nu bliver løsningen et kompromis.

Først lovede Volkswagen at ID.3 ville lande ”i løbet af sommeren”, så hed det august – og i dag melder Volkswagen så ud, at de første leverancer af elbilen ID.3 først begynder i september. Samtidig sendes bilen på gaden uden to væsentlige funktioner, der tillføjes via en softwareopdatering i ”starten af næste år”. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Under arbejdet med ID.3 har Volkswagen haft store udfordringer med softwaren. Men så sent som i starten af april slog VW-salgschef Jürgen Stackmann fast, at bilen ville komme til sommer og med alle lovede funktioner. Sådan bliver det ikke. For de bilkøbere, der vil have ID.3 i september, bliver der tale om et kompromis.

Ifølge Volkswagen kan de såkaldte pre-bookers vælge mellem to muligheder: Enten kan de vælge af få leveret ID.3 i september, men uden App Connect-funktion og uden det meget omtalte Augmented Reality-baserede head-up display. Disse funktioner vil blive aktiveret ”i starten af næste år”.

Alternativt kan pre-bookerne væbne sig med [yderligere] tålmodighed og vente med at få bilen udleveret til ”engang i fjerde kvartal”. Når nøglerne overdrages vil bilen i så fald være udstyret med alle funktioner, lover Volkswagen.

Volkswagen begynder at tage imod forudbestiller på ID.3 1st Edition den 17. juni i de fleste europæiske lande. Fire uger senere åbner tyskerne for forudbestillinger af de øvrige tre varianter af bilen. 

Volkswagen ID.3 1st Edition har en batteripakke på 58 kilowatt-timer, som giver en rækkevidde på 420 kilometer. Bilen drives af en 204 heste elmotor på bagakslen.

Ud over 1st Edition kommer der tre varianter til Danmark: Pure, Pro og Pro S. Priserne er på mellem 280.000 og 335.000 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.