Gadgets

IFA: Højttaler og hovedtelefoner fra Bang & Olufsen

Beosound Edge er en ny anderledes, rund højttaler fra Bang & Olufsen.

Berlin: Bang & Olufsen har i dag præsenteret to nye produktnyheder, nemlig en rund højttaler ved navn Beosound Edge og de trådløse hovedtelefoner Beoplay E6. Edge er den første højttaler fra Struer der kan stemmestyres via Alexa eller Google Assistant – og den har desuden indbygget Airplay 2, så Siri også kan lege med, ligesom højttaleren kan indgå i multirumssystemer.

Med sin cirkulære form kan Beosound Edge placeres på gulvet eller den kan monteres på væggen. Nærhedssensorerne på højttaleren registrerer når man kommer tæt på den, og oplyser diskret brugerfladen, der er integreret i højttalerens aluminiumskant. Lyden reguleres ved, at man blidt ruller Beosound Edge frem og tilbage for at øge og reducere lydstyrken. Hvis det gøres blidt, ændres lydstyrken moderat, mens den ændres mere dramatisk ved en kraftigere bevægelse. Når der gives slip på højttaleren, ruller den stille og roligt tilbage til udgangspositionen.

Du bestemmer, hvor lyden skal sendes hen

For at opnå en dominerende bas har Bang & Olufsens akustiske ingeniører anbragt en stor 10-tommer-basenhed med et slankt design og en lang vandring i den ene side, mens de i begge sider af højttaleren har placeret en dedikeret 4-tommer-mellemtoneenhed og en 3⁄4-tommer-diskantenhed.

Edge er udstyret med 360-graders lyd fra begge sider af højtaleren og den nye Directional Sound Control gør det muligt for brugeren selv at bestemme, hvor lyden fra de to akustiske fronter skal sendes hen. Det giver mulighed for at opdele rummet i både et aktivt lytteområde og et mere passivt lytteområde. Lydens retning kan bestemmes via Bang & Olufsens app.

Edge er også udstyret med B&O’s nye lydteknologi, kaldet Active Bass Port, der er baseret på en kombination af de to klassiske koncepter inden for højttalerdesign, trykkammer og basrefleks, og fungerer på samme måde som spoileren på en bil, der automatisk hæves, når bilen accelererer. Ved afspilning ved lav lydstyrke anvendes trykkammerprincippet for at opnå den mest nøjagtige lydgengivelse. Skrues der derimod op for lydstyrken, åbner den aktive basport, så bassen bliver kraftigere og mere energisk.

Edge er designet af englænderen Michael Anastassiades, der er uddannet ved Royal College of Art i London, og kommer i butikkerne til november til en pris på 23.000 kroner. Læs mere om højttaleren på B&O’s hjemmeside. Her er flere billeder af Edge (klik for at forstørre):

Beoplay E6 – hovedtelefoner

B&O har også lanceret de trådløse hovedtelefoner Beoplay E6, der er en videreudvikling af de to år gamle Beoplay H5. E6 rummer en række nye funktioner, som blandt andet en nye måde at oplade på, en bedre og mere sikker pasform samt ny betjening på ledningen.

E6 er både vand- og svedresistente, så de kan bruges til sport. I modsætning til H5 skal de ikke placeres i en firkantet oplader, når de skal have ny energi, i stedet kan opladeren magnetisk sættes fast bag på hovedtelefonernes betjeningspanel.

Beoplay E6 er lanceret i farverne Black og Sand og burde være tilgængelig på nettet og i butikkerne allerede nu, til en pris på 2.999 kroner. Her er fotos af de nye hovedtelefoner:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.