×
Hovedtelefoner

B&O Play Beoplay H5

Det syder og bobler i værkstederne i Struer i disse måneder. B&O Play lancerer produkter som perler på en snor. Og selv om kadencen er høj, så formår vestjyderne at holde en mindst lige så høj standard. Således også for dette seneste produkt, de trådløse in-ear-hovedtelefoner Beoplay H5.

Der findes et utal af hovedtelefoner fra B&O Play, men det er første gang at firmaet kaster sig over trådløse in-ear-modeller. For at udløse spændingen: Vi er vildt begejstrede. Det er en imponerende debut. H5 oser af kvalitet. Fra materialet på ørepropperne over stoffet på kablet mellem dem til den firkantede magnetiske oplader. Det er materialer, der er hentet ned fra øverste hylde, og samlekvaliteten kan der – naturligvis, fristes man til at sige – heller ikke sættes en finger på. Hvis der er foretaget besparende kompromiser, så hverken mærkes eller ses det.

Bonus: Halskæde

I fri dressur er hovedtelefonerne ikke just diskrete. Men de er designet så snedigt, at de ser mindre voldsomme ud, så snart de sættes fast i ørerne. Bevares, de ”forsvinder” ikke helt af syne, men de er forbavsende mindre voldsomme. Læg dertil, at designeren Jacob Wagner har udstyret hver øreprop med en magnet; hiv dem ud af ørerne og sæt dem sammen, så fungerer de nærmest som en halskæde. Samtidig slukker de ned, så batteriet spares.

Magneterne bruges også til at holde ørepropperne fast, når de sidder i de medfølgende oplader. Selve opladeren er en firkantet sag, der er snittet så smart, at de nassede ørepropper ikke rører ved bordfladen, når de lades op.

Kablet huser en simpel fjernbetjening, der kan skrue op og ned for volumen og pause musikken. B&O Play har udrustet H5 med en mikrofon, så du kan tale i telefon uden at fjerne hovedtelefonerne. Kablet er naturligvis spundet ind i flettet tekstil, der mindsker friktionsstøj, når kablet gnider sig på tøjet.

Det hele er så vidunderlig gennemtænkt.

Neutral lyd

Pasformen er ekstremt vigtig, når man snakker om in-ear-hovedtelefoner – og det ved B&O Play selvfølgelig godt. Derfor har de også puttet ikke færre end syv ørepropper i æsken; tre forskellige størrelser af den meget fleksible Comply-skumprop og fire almindelige silikonepropper. Det er essentielt at finde et par, der passer, da det går ud over både lyd- og basgengivelse hvis hovedtelefonerne ikke sidder ordentligt. Denne anmelder var igennem tre-fire varianter inden jeg fandt de optimale; de sidder fast i ørerne og lyden er god. Virkelig god.

H5’erne har den legendariske ”rene” B&O-lyd, der er meget neutral. Ønsker man mere bas eller at ændre lydbilledet på andre måder, må man bruge software – og her har B&O lavet en løsning, som vi også tidligere har vist vores begejstring for; nemlig Tonetouch-equalizeren i Beoplay-app’en, der er hamrende simpel at betjene, så man får den optimale lyd.

Personligt hælder jeg til at trække den op i Warm og Excited, hvilket giver mere bas og mere diskant, men der er naturligvis frit valg på alle hylder. Under alle omstændigheder har denne anmelder aldrig hørt et sæt in-ear-hovedtelefoner med bedre lyd, når først både equalizer og skumpropper er optimeret.

Helstøbt oplevelse

Den seneste version af Beoplay-app’en understøtter også Apple Watch, så du kan indstille hovedtelefonerne direkte på uret. Sammensmeltningen af hovedtelefoner, mobil og smartwatch giver Beoplay-produkterne i almindelighed – og H5’eren i særdeleshed – en helstøbt brugeroplevelse, som man ikke finder hos mange producenter.

Det eneste, der irriterer mig, er indpakningen. B&O Play har sat et klistermærke på kablet mellem propperne. Et stort, flagrende klistermærke, der skal fjernes for ikke at genere både komfort og lytning. Derfor er det heller ikke særlig gennemtænkt, at mærket skal være så forbandet svært at fjerne; der skulle både saks, hobbykniv og masser af bekymringer til – for knive i nærkontakt med et stofbelagt kabel er ikke optimalt!

Det største minus ved Beoplay H5 er batterilevetiden. Med fem timers spilletid er den en times tid mindre end på sammenlignelige trådløse in-ear-hovedtelefoner. Det tager desuden det bedste af to timer at lade dem op igen, selv om de første 50 procent går relativt hurtigt.

Ud over batterilevetiden – og prisen – er det pokkers svært at finde noget at brokke sig over. I vores optik har B&O med Beoplay-brandet genopfundet sig selv. Det er smukke produkter med en meget høj standard. To tusindelapper for et sæt hovedtelefoner er mange penge. Men de er givet godt ud.

B&O Play Beoplay H5

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.999 kr.

Beoplay H5 er en helstøbt oplevelse, hvor lydkvalitet og design er i topklasse. Men batteritiden er underbar – og så skæmmer klistermærket …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.