Fremtidens HjemTophistorie

[OPDATERET] Ikea sætter dato og pris på luftrenser

Ikeas Förnuftig luftrenser kommer i handelen i denne uge til en pris på 399 kroner.

Ikeas højttaler-lignende luftrenser, Förnuftig, dukkede op som nyhed helt tilbage i starten af november måned, men nu kommer den langt om længe i handelen herhjemme. Det bliver i denne uge og prisen bliver på 399 kroner, fortæller firmaet i en pressemeddelelse.

Förnuftig skal hjælpe med at skabe et sundere indeklima ved at filtrere gasser og partikler væk. Ved at rense luften i hjemmet for bakterier, kemikalier, partikler, pollen, lugte og støv afhjælper den nye luftrenser dårlig indendørsluft, lover Ikea.

– I takt med at vi tilbringer mere og mere tid i hjemmet, bliver vores indeklima vigtigere. Ifølge undersøgelser opholder de fleste danskere sig cirka 90 procent af tiden i hjemmet, og med corona-pandemiens indtog foregår alt lige fra træning, børnepasning og undervisning nu også i eget hjem. Det påvirker vores indeklima, hvis ikke vi renser luften, siger Henriette Ekholm, der er indretningschef hos Ikea.

Ikeas luftrenser er designet til at rense luften i mindre rum på op til 10 kvadratmeter. Luftrenseren har tre filtre: et ydre, der fanger hår og støv, et partikelfilter, der fanger helt små partikler såsom pollen og sod og endelig et gasfilter, der fjerner giftige luftpartikler. 

luftrenser
Ikea Fornuftig fås i to farver. Klik for større.

Filtrene vil være udskiftelige. Der er ingen oplysninger om, hvad prisen på filtrene bliver herhjemme, men på den svenske Ikea-hjemmeside koster et partikelfilter 80 SEK og et gasfilter 100 SEK. Vi har rakt ud til Ikeas danske pr-repræsentant for at få de danske priser. Nyheden vil blive opdateret.

OPDATERING: Fornuftig luftrenseren er nu landet på den danske Ikea-hjemmeside. Ekstra filtre koster henholdsvis 80 kroner (gas) og 50 kroner (partikler).

I manualen kan man desuden få et overblik over støjniveau og strømforbrug på de tre niveauer, luftrenseren arbejder med:

NiveauStøjniveauEffekt
I28dB(A)1,5W
II49dB(A)6,5W
III60dB(A)16W

Den nye luftrenser er i øvrigt bare et af flere produkter, Ikea forventer at lancere den kommende tid, som skal bidrage til et bedre, sundere og mere funktionelt hjem. Förnuftig er det første produkt af et nyt segment, der gennem smarte løsninger har fokus på indeklima.

– Det er vores klare ambition at skabe et bedre liv i hjemmet for de mange mennesker. En ordentlig luftkvalitet, en god nattesøvn og smarte løsninger, der gør livet derhjemme nemmere, er blot nogle af de elementer, der skal til, fortæller Henriette Ekholm.

Förnuftig koster 399 kroner og forhandles på Ikea.dk og i alle møbelkædens varehuse fra “slutningen af februar 2021”. Den optræder dog i skrivende stund ikke på hjemmesiden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.