Fremtidens HjemTophistorie

Intelligent luftrenser fra Ikea er gemt i bordet

Ikea er nu klar med sin første intelligente luftrenser, der kan kobles på Trådfri-systemet. Den er gemt væk i et stuebord.

I starten af året lancerede Ikea sin første “dumme” luftrenser i form af Ikea Fornuftig. Nu er svenskerne klar med en intelligent luftrenser, der kan kobles sammen med Trådfri-systemet. Den hedder Ikea Starkvind og kommer til efteråret i to varianter; den ene med bordplader og bordben.

Ikea er nemlig helt pjattet med at skjule elektronik i møbler. En tendens, der også har gjort sig gældende i Sonos | Ikea Symfonisk Bordlampe og senest Sonos | Ikea Symfonisk Billedramme. Ikea har også for nyligt lanceret en billig boks til at måle luftkvaliteten – men den kan ikke tale sammen med luftrenserne. Ærgerligt nok.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“For Ikea handler det smarte hjem ikke om gadgets. Det handler om at gøre livet og hjem bedre gennem at kombinere vores solide boligindretningskendskab med digitale løsninger og teknologi,” siger Henrik Telander, produktejer hos Ikea i Sverige. “Derfor udforsker vi muligheden for at integrere funktionen af rensning af luft og teknologi for at give god oplevelse for kunder derhjemme.”

Starkvind er designet til indendørs brug og optimeret til rumstørrelse på op til 20 m2. Det kan bruges alene, men når den er forbundet til Trådfri-systemet via en gateway, kan den fjernstyres og planlægges via Ikea Home Smart app’en.

Starkvind har fem forskellige ventilatorhastigheder og en auto-tilstand. I auto-tilstand justerer den ventilatorhastigheden korreleret med mængden af PM2.5 i luften med en indbygget luftkvalitetsføler. Sensoren fortæller i app’en også om den aktuelle luftkvalitet.

Starkvind fås i to versioner, en gulv-standalone model og en bordmodel, for at imødekomme forskellige behov og smag. Begge ses på billederne herunder – og begge modeller fås i en lys eller mørke udgave.

Den intelligente luftrenser har et tre-filter system. Forfilteret fanger større partikler som hård og støv. Partikelfilteret fanger 99,5 procent af mindre luftbårne partikler som PM2.5-partikler, støv og pollen. Gasfilteret fjerner gasformige stoffer og reducerer i øvrigt lugte fra rygning og madlavning, loves det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Ren luft i hjemmet er en vigtig faktor for sundhed. Vi ved, at der ikke er nogen enkel løsning til at løse indendørs luftforurening. Vi arbejder langsigtet for positiv forandring, for at gøre det muligt for folk at rense luften i deres hjem,” siger Henrik Telander.

Ikea Starkvind kommer i handelen til oktober. Men de konkrete datoer for, hvornår luftrenseren kommer til eksempelvis Danmark, er endnu ikke meldt ud. Priserne ej heller.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.