TeknologiTophistorie

Ikonisk Apple-designer sendt ud i kulden

Designeren Jony Ive, der står bag nogle af Apple mest ikoniske produkter, arbejder ikke længere sammen med Apple.

Engang kunne man ikke forestille sig et Apple uden makkerparret Steve Jobs og Jony Ive. Sammen skabte de kæmpesucceser som iMac’en, iPod’en og, ikke mindst, iPhone. Nu er de begge helt væk. Ifølge New York Times har Apple har ikke fornyet kontrakten med Jony Ive, der engang var selskabets højt besungne chefdesigner.

Som bekendt trak Jobs sig af “naturlige årsager” i 2011. Otte år senere rykkede Ive tilbage til London, hvor han startede sit eget designfirma, Lovefrom, men han fortsatte som ekstern konsulent for Apple.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er denne konsulentaftale, der ikke er blevet fornyet og derfor er Jony Ive nu helt ude af Apple. New York Times skriver:

“I de seneste uger, hvor kontrakten skulle fornys, blev parterne enige om ikke at forlænge den. Nogle Apple-chefer havde stillet spørgsmålstegn ved, hvor meget virksomheden betalte Jony Ive og var blevet frustrerede efter at flere af selskabets designere rejste for at slutte sig til Ives firma. Ive ønskede friheden til at tage imod klienter uden at skulle have Apples godkendelse”.

Ive blev ansat hos Apple allerede i 1992 og selv om han ikke længere er ansat, skinner hans arv stærkt igennem. Således blev det firkantede design på iPad, iPhone og iMac-computerne introduceret allerede i 2010 med iPhone 4. Det er også Ive der står det grundlæggende design på iOS-brugerfladen.

Ives eget designfirma, Lovefrom, har blandt andet AirBnB og Ferrari som kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.