×
Teknologi

Jony Ive har forladt Apple

Apple har nu taget endelig afsked med den legendariske designer Jony Ive, der sammen med Steve Jobs lagde grundstenene til det Apple, vi kender i dag.

Designeren Jony Ive, der står bag nogle af Apples nogle af Apples allerstørste sællerter, har nu angiveligt forladt firmaet helt og holdent. Hans kontrafej og tilhørende bio er forsvundet fra oversigten over ledere i Apple og sender et klart signal om, at hans tid i Cupertino er ovre. Jony Ive har været ansat hos Apple siden 1992 og har siden 1996 ledt designteamet, der blandt andet snittede iMac, iPod, iPhone og iPad. 

Allerede i juni måned kom det frem, at Ives tilknytning til Apple blev udvandet, idet han meddelte, at han nu ville flytte tilbage til London og starte sit eget uafhængige designfirma, der dog fortsat skulle levere designs til Apple. I en pressemeddelelse meddelte Apple dengang, at Ive ville stoppe ”senere på året”. Det er så nu.

Ansvaret for Apples design er nu overdraget til COO Jeff Williams, der har en fortid hos IBM, men har været i Æble-folden siden 1998. Siden 2010 har Williams haft titlen som leder for ”verdensomspændende operationer af alle produkter”.

Jony Ives nye firma er blevet døbt LoveFrom og er skabt i samarbejde med Ives ven og samarbejdspartner Marc Newson. 

Jony Ive
Marc Newson og Jony Ives.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.