×
Gadgets

iOS 11.3 er klar – her er alle nyhederne

Batteritilstand, bedre augmented reality og nye animojis. Men vi bliver snydt for AirPlay 2.

Apple har i dag udsendt den længe ventede iOS 11.3 opdatering til iPhone, iPad og iPod Touch. Opdateringen indeholder blandt andet den nye Batteritilstand, hvor du kan se hvor godt dit batteri holder sig, og om det er så sløjt, at der lukkes ned for funktioner på telefonen.

Men opdateringen er en større en af slagsen og den rummer en lang række nyheder og forbedringer. Her er en oversigt.

Batteritilstand

Har du en iPhone med batteriproblemer, er der virkelig guf at hente i den nye iOS 11.3 opdatering. Via den nye Batteritilstand [Indstillinger -> Batteri -> Batteritilstand (beta)], kan du tjekke batteriets sundhedstilstand. Og den er vigtig. Apple lukker nemlig ned for funktioner på din iPhone, hvis batteriet er slidt. De gør det for at sikre, at iPhone ikke pludselig lukker ned, men det er temmelig formynderisk, at det ikke har været muligt at slå funktion fra – eller i det mindste ændre i indstillingerne. Det kan vi nu. Funktionen virker desværre kun med iPhone SE, iPhone 6 og nyere modeller.

Opdateret augmentet reality

Med iOS 11 fik millioner af iPhone og iPad-brugere hurtig adgang til augmented reality, AR, via deres enheder. Med iOS 11.3 bliver oplevelsen bedre. Blandt andet kan virtuelle “ting” nu placeres på vægge eller døre – hidtil har de udelukkende kunnet placeres på vandrette flader. Det åbner op for at du kan hænge f.eks. virtuelle malerier op på væggen, inden du køber dem. Den virkelige verden er også blevet skarpere, idet Apple har optimeret kameraets opløsning og aktiveret autofokus.

Musikvideoer i Apple Music

Musikvideoer er blevet fremhævet i Apple Music med sit eget menupunkt og der er mulighed for at se en række musikvideospillelister, kurateret af Apple Music.

Ny animojis (kun iPhone X)

Har du en iPhone X, kan du bruge fire nye animojis: Løve, bjørn, drage og dødningehoved.

Alt det andet …

Ud over de “store” opdatering, har Apple pillet og rettet en del over hele brugerfladen.

  • Nu kan man igen sortere brugeranmeldelser i App Store.
  • Advanced Mobile Location (AML) sender automatisk brugerens lokationsdata, når man foretager et nødopkald (i lande hvor AML understøttes).
  • Hurtigere App Switcher på iPhone X

Og vi blev snydt for …

Apple havde egentlig lovet os endnu flere nye funktioner, men af uvisse årsager røg de ud. Det drejer sig blandt andet om:

Messages i iCloud: Apple har forlængst lovet os, at alle beskeder kan blive lagt i iCloud, så man kan gemme dem og synkronisere dem, når man skifter telefon. Samtidig frigiver det plads på telefonen, da både beskeder og vedhæftede filer gemmes. Funktionen var med i samtlige beta-udgaver, men blev pillet ud af den sidste. Sikkert fordi den ikke fungerede optimalt.

AirPlay 2: Okay, Apple havde ikke lovet at AirPlay 2 ville være i iOS 11.3, men vi var mange der forventede det. Ligesom Messages i iCloud var funktionen i de første 11.3-betaer, for siden at blive pillet ud.

Apple TV app: For hulen, Apple. Norge har den. Sverige har den. USA, England, Tyskland, Frankrig, Canada, og Australien har den. Brasilien og Mexico får den med iOS 11.3, men her i Danmark må vi stadig vente. Der er ikke tale om fjernbetjeningen til Apple TV, men om en app, der samler oversigt over tv-udbud fra streamingtjenester og flow-tv samme sted på iPhone, iPad og Apple TV.

Apple News: Heller ikke tilgængelig i Danmark endnu.

Har du opdaget væsentlige nyheder i iOS 11.3, vi ikke har, så skriv dem endelig i kommentarfeltet nedenfor. Det kræver dog, at du registrerer dig – det kan du gøre her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.