×
TeknologiTophistorie

iOS 18 – det forventer vi af dagens præsentation

I aften præsenterer Apple nyhederne i iOS 18. Men der er også andre spændende ting i vente. Her er vores bud på, hvad vi kan se frem til ...

Klokken 19.00 i aften går det løs. Apple åbner for World Wide Developers Conference og det gør de med en keynote, hvor de blandt andet fortæller om nyhederne i det kommende iOS 18. Men der er langt mere på menuen; AI kommer til at fylde og mon ikke også der er et par hardware-nyheder i vente?

Der er ingen tvivl om, at aftenens altoverskyggende tema bliver kunstig intelligens. Apple er kommet sent i gang, men mange af funktionerne i Apples kommende styresystemer bliver drevet af AI.

Kunstig intelligens

Bloomberg og The Information har tidligere hævdet, at Apple har indgået en aftale med OpenAI for at drive nogle af de nye AI-funktioner. Herunder en liste af AI-specifikke tilføjelser til iOS 18:

  • En helt ny udgave af Siri, der er mere intelligent og i stand til at drage fordel af et nyt AI-system, der inkorporerer en stor sprogmodelteknologi. Mange af de største forbedringer af Siri forventes dog først at ankomme i 2025.
  • AI-integration i Beskeder-app’en, der kan “autofuldføre sætninger”.
  • Evnen til at opsummere indgående beskeder, notifikation, Safari-websider, e-mails og mere.
  • Nye AI-funktioner kan skabe “autogenererede afspilningslister” i Apple Music.
  • Integrering af generativ kunstig intelligens i iWork-apps, inklusive Keynote og Pages.
  • Nye funktioner til Fotos-app’en, der giver brugerne mulighed for at forbedre billeder, fjerne personer og objekter fra billeder og mere.
  • Nye AI-funktioner til Memoer, heriblandt automatiske transskriptioner af lydfiler.
  • Mulighed for at generere brugerdefinerede emojier ved hjælp af AI. Denne funktion vil skabe nye emoji-ikoner, der relaterer til det, brugeren skriver.

RCS-understøtelse

Denne ved vi med sikkerhed. I løbet af 2024 vil iPhone understøtte RCS, Rich Communication Services, er efterfølgeren til SMS og MMS. RCS understøtter, i modsætning til SMS og MMS, billeder og videoer i højere opløsning, lydbeskeder og visning af om den anden part skriver, i realtid. Derudover vil det øge krypteringen mellem Android og iPhone. Ligesom det vil forbedre gruppechats og emoji-reaktioner til beskeder mellem iOS og Android-platformen. Er det endelig slut med blå og grønne bobler?

Ny Passwords-app

iOS 18, macOS 15 og iPadOS 18 vil for første gang inkludere en dedikeret Passwords-app. Den skal gøre det nemmere for brugere at logge ind på websteder og i software. Den vil angiveligt også være tilgængeligt på Windows.

Apple Maps-forbedringer

Apple Maps forventes at introducere en ny brugerdefineret ruteoprettelsesfunktion. Den vil give iPhone-brugere mulighed for at designe deres egne specifikke ruter til en tur, i stedet for at være afhængig af de foreslåede ruter fra Apple Maps.

Hvad med hardware?

Selv om World Wide Developers Conference i bund og grund er en begivenhed, der skal oplyse udviklere om nye muligheder, har Apple også ofte benyttet lejligheden til vise nye enheder frem. I 2010 viste Steve Jobs eksempelvis den dengang nye iPhone 4 frem for første gang.

Mere realistisk er det, at der vises nye computere frem. Ifølge rygterne vil Apple præsentere en ny Mac Studio med M3 Ultra processoren.

Sådan ser du med …

iNPUT er naturligvis til stede i salen, når Tim Cook går på scenen klokken 19.00 dansk tid. Og vil vil selvfølgelig holde dig opdateret med nyhederne både her på siden og på vores Facebook-side. Der er også mulighed for at se med selv, blandt andet via Apples hjemmeside, via Apple TV+ app’en og på Youtube.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.