×
Gadgets

iOS 9: Flere vinduer, offentlig transport i Maps, ny app til nyheder og meget mere…

Apples næste styresystem til telefoner og tablets får lidt mere intelligens – meget som Google Now har haft i et stykke tid.

Eksempelvis vil søgefunktionen være en del klogere. Den vil blandt andet være i stand til at give søgeresultater baseret på, hvor du er. Siri skulle i samme ombæring være blevet både hurtigere og klogere.

Apples assistent vil eksempelvis også kunne samle informationer om en begivenhed – så hvis du har fået en mail om en begivenhed, vil den automatisk være at finde i din kalender.

Bedre batterilevetid

Her er noget, de fleste vil kunne relatere sig til; bedre batterilevetid. Apple lover ca. en times ekstra batterilevetid i forhold til iOS 8, og i øvrigt en ny funktion, der vil spare ekstra strøm – og give op til tre timers ekstra batterilevetid udover den ekstra time, systemet allerede burde kunne levere.

Multitasking på iPad

Det har været savnet længe; en mulighed for at bruge to apps på en gang på iPad. Det bliver muligt med iOS9, hvor man vil kunne dele skærmen op i to eller flere app-vinduer. Man kan så kopiere data fra den ene app til den anden. Man kan også hive ting fra eksempelvis Maps til Notes. Det er dog ikke alle iPads der får alle mulighederne, og kun den nyeste, iPad Air 2, vil kunne levere alle funktionerne.

Ny app til nyheder

En ny app bliver tilføjet til startskærmen på iPhone og iPad. Apple News samler nyheder fra mange forskellige kilder, baseret på dine interesser – ikke ulig Flipboard.

News kommer desværre ikke til Danmark i første omgang – iNPUT er selvfølgelig klar til News, når vi ser det på disse breddegrader.

Stadig dine informationer

Apple garanterer (I et ganske ublu angreb på Google), at de ikke gemmer dine søgeresultater – eller for den sags skyld roder i dine mails der ligger i iCloud og lignende. Alt hvad der foregår, foregår kun på din telefon.

Apple Pay opgraderes

Vi har endnu til gode at se Apple Pay i Danmark, men nu lanceres Apple Pay i England, og man vil eksempelvis kunne betale for sine  billetter i transportsystemet. Samtidig bliver det muligt at bruge loyalitetskort direkte i Apple Pay – og Passbook ændrer nu navn til Wallet.

Maps får offentlig transport

Google Maps har længe været foran Apple Maps når det kommer til offentlig transport. Med iOS 9 begynder Apple at rulle funktionen ud – men desværre kun i relativt få byer, deriblandt ikke København.

Mindre krævende installation

Flere brugere kunne ikke installere iOS 8 fordi den simpelthen var for stor, og har man kun 16GB hukommelse på sin telefon eller tablet, kan det være et problem at få nok plads til installationen. Det er lykkedes Apple at reducere kravet til plads med næsten 3/4 – så man nu kun skal have lidt over en gigabyte fri.

Den første beta – kun til udviklere – er klar allerede i dag. Men har du lyst til at prøve den, kan du selv hente en offentlig beta til juli.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.