NetflixTophistorie

Ny dansk Netflix krimiserie baseret på Søren Sveistrups Kastanjemanden

Kastanjemanden er Netflix' nyeste danske krimiserie, baseret på bogen af samme navn af Søren Sveistrup, der også stod bag Forbrydelsen.

Netflix fortsætter, måske motiveret af den nylige lancering af eksempelvis Disney+, med at opruste på lokalt indhold rundt om i verden – også i Danmark – og nu også med en ny krimiserie på dansk, kaldet Kastanjemanden. Optagelserne til serien er netop begyndt i København. Serien fungerer som en karakterdrevet, psykologisk thriller. Den tager seeren med på en mørk og uforudsigelig jagt på en morder, der efterlader kastanjefigurer som et makabert visitkort på sine ofre – og pludselig bliver én af sagerne forbundet med en højprofileret efterforskning om et forsvundet barn. Historien bliver fortalt over seks episoder og er produceret af SAM Productions (Ragnarok) og instrueret af Mikkel Serup (Forbrydelsen). 

Mord i forstaden

Kastanjemanden foregår i en stilfærdig forstad til København, hvor politiet på en stormfuld oktober-morgen gør en forfærdelig opdagelse. En ung kvinde bliver fundet brutalt myrdet på en legeplads, og en af hendes hænder mangler. Over hende hænger en lille mand af kastanjer. Den ambitiøse, unge detektiv Naia Thulin (Danica Curcic) bliver sammen med sin nye partner, Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard) tildelt sagen. Inden længe finder de et stykke mystisk bevismateriale på kastanjemanden – et bevismateriale, der forbinder det hele til en pige, der forsvandt et år tidligere og formodedes at være død: Datteren til socialminister Rosa Hartung (Iben Dorner).

De medvirkende inkluderer blandt andre Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard, David Dencik, Iben Dorner, Lars Ranthe, Esben Dalgaard, Morten Brovn, Thomas Hwan, Signe Egholm, Jens Jørgen Spottag, Camilla Lau, Peder Thomas Pedersen, Marie-Lydie Melono Nokouda og Anders Hove. 

Baseret på succesroman

Kastanjemanden er baseret på Søren Sveistrups anmelderroste debutroman af samme navn og er blevet oversat til 28 sprog og udgivet i 50 lande. Serien er skabt til Netflix af Søren Sveistrup, Dorte Høgh, David Sandreuter & Mikkel Serup.

Serien er instrueret af Mikkel Serup (Forbrydelsen, Friheden) og produceres af SAM Productions, der også står bag Netflix Original serien Ragnarok og den nye sæson af den nyligt annoncerede Borgen. Seriens producere er Stine Meldgaard og Morten Kjems Hytten Juhl, mens executive producere er Søren Sveistrup og Meta Louise Foldager Sørensen. Serien får premiere på Netflix over hele verden. Premieredatoen er endnu ikke offentliggjort. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.