×
Disney+GuidesTophistorie

Guide: Disney+ det store overblik

Alt hvad du har brug for at vide om Disney+, deriblandt priser, teknologi, priser og naturligvis alt indholdet.

Disney+ har slået dørene op til sit streaming-slaraffenland, så vi danskere kan komme indenfor. Men har vi egentlig brug for en streamingjeneste mere, vi skal betale abonnement til? Det er svært at vide, da Disney ikke tilbyder prøveperiode lige som konkurrenterne.

Derfor har vi lavet denne guide, der samler informationer om tjenesten; fra priser og teknologi, over platforme til apps og specifikke funktioner. Og, naturligvis, indholdet på tjenesten. Guiden kan forhåbentlig hjælpe dig med at træffe en beslutning.

Abonnementspriser og tilbud

Hvor eksempelvis Netflix kræver dyrere abonnement, hvis du vil se film i 4K-kvalitet, så differentierer Disney+ ikke. Der er ét abonnement og det koster 59 kroner om måneden. Det er også muligt at tegne et abonnement for et helt år – så koster det 589 kroner. Er du hurtig kan du dog nå at udnytte introtilbuddet, der løber frem til midnat mandag den 14. september. Det giver dig et årsabonnement for 490 kroner.

Disney+ har ikke nogen prøveperiode, som de øvrige streamingtjenester. Der skal betales ved kasse 1 fra første færd, hvis du vil kigge indenfor. Altså ikke noget med at binge The Mandalorian på 7 dages prøveperiode …

I USA har Disney lavet pakkeløsninger, der giver et samlet abonnement på Disney+, Hulu og ESPN Plus (sport). Men da de øvrige tjenester ikke er tilgængelige herhjemme, er pakken det heller ikke.

Billed- og lydkvalitet

Indhold fra Disney+ kan streames til op til fire enheder på samme tid i lækker 4K HDR og det kræver ikke specialabonnement, som hos andre tjenester. Disney+ understøtter også både Dolby Vision og Dolby Atmos, så har du det rigtige udstyr i hjemmebiografen, har du gode oplevelser i vente.

Selv den originale Star Wars-film fra 1977 er i 4K HDR.

Disney har naturligvis også en del ældre indhold, så det er ikke alt, der er tilgængelig i 4K HDR. Noget af det ældre materiale, der har fået en 4K-makeover, er den originale Frozen, Løvernes Konge (1995-udgaven) og de originale Star Wars-film fra 1970’erne og 80’erne. Men der kommer sandsynligvis mere med tiden. I øvrigt kan Star Wars-filmene ikke streames med Dolby Atmos og Vision andre steder end hos Disney+.

Apps og funktioner

Det er nærmest ligegyldigt hvilken enhed, du bruger, så har den adgang til Disney+ – tjenesten understøtter et imponerende væld af enheder, fra iPhone og Android-telefoner og -tablets til Xbox One og PS4 spillekonsoller. Flere tv-producenter har også gjort Disney+ app’en direkte tilgængelig via SmartTV-delen, deriblandt LG og Samsung. Og alle AndroidTV-modeller kan også hente app’en. Nå, ja, og naturligvis virker det også med Chromecast og Apple TV.

Er du på en computer, kan du logge ind på tjenesten via browseren. Der er også en række tastaturgenveje, du kan udnytte, så du slipper for at manøvrere rundt med musen – eksempelvis mellemrum for at pause afspilning, M for mute og venstre/højre piletast for at spole.

Disney+

Det er også muligt at oprette flere profiler i Disney+, så hele familien kan få hver deres anbefalinger, baseret på historikken. Er der små børn i hjemmet, kan profiler angives som børnevenlige, så der kun vises indhold til en yngre målgruppe på den profil.

Det er også muligt at hente indhold ned på telefoner og tablets, så det kan ses uden en internetforbindelse. En god ide til ungernes tablets, hvis der skal være ro  på bagsædet på søndagsturen.

Film, serier og unikt indhold

Al indholdet på Disney+ er inddelt i fem hovedkategorier, nemlig: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic. Herunder ligger der både film, tv-serier og dokumentarfilm. Selve brugerfladen følger designet fra andre tjenester, med rækker af film og serier arrangeret i blokke, så de er nemme at bladre gennem. 

Mandalorian Baby Yoda
Baby Yoda fra The Mandalorian.

Ud over et mildest talt imponerende bibliotek af film og serier, har Disney+ også unikt indhold, der kun kan ses på tjenesten. Mest prominent er naturligvis Star Wars-serien The Mandalorian. Ved åbningen i Danmark er kun et enkelt afsnit tilgængelig, men de øvrige frigives over de kommende uger, således at hele sæson 1 er tilgængelig, når sæson 2 får premiere den 30. oktober.

En anden interessant serie er Marvel-serien Falcon And The Winter Soldier, der godt nok blev forsinket af COVID19, men angiveligt stadig står til premiere i løbet af året.

Disney-filmen Mulan får også premiere på Disney+. I USA kan brugerne allerede købe adgang til filmen, mod et ekstrabeløb, men i Danmark bliver den “en del af pakken”. Til gengæld må vi vente med at se den til 4. december. Disney har i øvrigt lavet en fin trailer med de fil og serier, der kommer til tjenesten i år. Den kan ses her:

Har du overskud til at dykke ned i en komplet liste over indhold på Disney+ i Danmark, er det også en mulighed. Listen tæller over 500 film, mere end 7.300 tv-episoder og 40 originale Disney+-produktioner. Listen kan hentes som PDF lige her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.