×
Streaming

Københavnere får pop-up-drive-in-biograf

COVID-19- og isolationstrætte københavnere har nu muligheden for både at komme i biografen og på restaurant på samme tid …

I en tid, hvor mange sukker efter at muntre sig på byens restauranter, og må se langt efter biografbesøg og festivaler, lancerer Meyers og Cinemateket, der hører under Det Danske Filminstitut, en pop-up drive-in-biograf med indbyggede madoplevelser ved Tunnelfabrikken i Københavns Nordhavn.

Over ti dage i maj kan man skifte Netflix og tv i isolation ud med filmklassikere på det store lærred, som kan nydes sammen med hundredvis af andre fra hver deres bilsæde. Meyers kokke fra Restaurant SULT i Cinemateket, sørger for forplejning i ægte drive-in-stil. Således bliver der langet friterede arancini-riskugler, Big Kahuna Burgers (ja, den fra ’Pulp Fiction’) og cheesecakes med rabarber ind gennem bilruden.

Initiativet er udtænkt, planlagt og koordineret på få uger via en ivrig mailkorrespondance og online-møder mellem de bærende kræfter fra Det Danske Filminsitut, foreningen Apple Flower Festival og Meyers.

– Biograferne lider i øjeblikket – og det samme gør publikum. Med den nye pop-up drive-in-biograf håber jeg, at folk, trods den naturlige afstand mellem bilerne, vil blive mindet om den følelse af fællesskab og samvær, som biografoplevelsen står for, og som vi åbenlyst sulter efter. Det her er det tætteste, vi kommer for tiden, og det skal nok blive sjovt, siger Filminstituttets vicedirektør Jakob Buhl Vestergaard.

Der bliver plads til mellem 150 og 200 biler i biografen, og filmenes lyd leveres via bilradio på FM-båndet. Der kan købes billetter til mellem 1 og 4 gæster i hver bil. Billetsalget er netop skudt i gang – og de første film blev vist lørdag aften. Her er programmet for de næste dage:

Casablanca
Mandag den 4. maj kl. 21:15
Danske undertekster

Taxi Driver
Tirsdag den 5. maj kl. 21:15
Engelsk dialog

Mine aftener i paradis
Onsdag den 6. maj kl. 21:15
Danske undertekster

Blinkende lygter
Torsdag den 7. maj kl. 21:15
Danske undertekster

Festen
Fredag den 8. maj kl. 21:15
Dansk tale

Blade Runner: The Final Cut
Lørdag den 9. maj kl. 21:15
Danske undertekster

Fakta om ‘Verdens Bedst Køretur’

  • Hvornår? 2.-11. maj 2020. Filmstart 30 minutter efter solnedgang, ca. kl. 21:15. Pladsen åbner kl. 20. 
  • Hvor? Pladsen foran Tunnelfabrikken, Nordsøvej 11, 2150 Nordhavn 
  • Hvor meget? 295 kr. pr. person inkl. mad fra Restaurant SULT i Cinemateket
  • Hvordan: Billetter købes som en pakke med film og mad via www.cinemateket.dk
  • Filmene til d. 10. og 11. maj vil være re-runs af de foregående dages to mest populære film
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.