TeknologiTophistorie

Kunstig intelligens skal bekæmpe dårlige parkeringer

Bolt introducerer nu en helt ny fotofunktion baseret på kunstig intelligens, der skal bekæmpe dårlige parkeringer.

Dårlige parkeringer er et af de største problemer relateret til brugen af el-løbehjul. Det mener virksomheden Bolt, der gjorde sin entre i Danmark sidste år. Det forsøger selskabet nu at gøre noget ved, ved hjælp kunstig intelligens – såkaldt machine learning.

På baggrund af flere end 150.000 billeder af parkerede el-løbehjul, er den kunstige intelligens blevet trænet i at skelne mellem lovlige og ulovlige parkeringer. 

Løsningen er blevet testet med stor succes i Stockholm, hvor AI-billedeverificeringen viste sig at være mindst 80 procent korrekt. Under testen lykkedes det desuden Bolt at nedbringe antallet af dårligt parkerede el-løbehjul med 20 procent.

Når en bruger afslutter sin tur på et el-løbehjul, bliver brugeren bedt om at tage et billede af, hvordan og hvor man har parkeret. Baseret på brugerens billede verificerer AI-løsningen øjeblikkeligt, hvorvidt el-løbehjulet blokerer fortov, cykelstier eller indgangen til en bygning. Hvis el-løbehjulet er parkeret uhensigtsmæssigt, modtager brugeren straks en push-notifikation i appen, som viser dem, hvordan de parkerer korrekt.

– Tidligere blev brugernes billeder af de parkerede el-løbehjul analyseret manuelt af vores medarbejdere. Men ved at bruge kunstig intelligens får vi resultaterne med det samme, hvilket gør, at vi langt hurtigere kan informere brugeren om parkeringen. På den måde håber vi at kunne øge brugernes parkeringsvaner markant, siger Christian Thomassen, Public Policy Manager i Norden for Bolt. 

AI-modellen bliver konstant trænet i at tilpasse sig lokale forhold, såsom parkeringsregler og gadernes indretning. 

Bolt har 100 millioner kunder i 45 lande og 400 byer på tværs af Europa og Afrika. Herrhjemme kan deres el-løbehul findes i København og Odense. Bolt tilbyder derudover en række alternative mobilitetstjenester, herunder dele-biler samt levering af mad og dagligvarer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.