TeknologiTophistorie

Bolt kører ind i Danmark – Odense først

Bolt, der er en af europas førende med delekøretøjer, gør sin entre i Danmark. I første omgang er det Odense, der får elløbehjul.

En ny, stor spiller kører nu ind på markedet for – de af nogen så forhadte – udlejningsløbehjul. Nemlig Bolt, der er en af Europas førende og største mobilitetsplatforme. Virksomheden starter sin danske udrulning i Odense, og løbehjulene kan bookes via Bolts app, der er tilgængelig til iOS og Android allerede fra i dag.

Bolt sætter indledningsvist 100 løbehjul på gaden men forventer at øge antallet til 500 i løbet af de kommende dage.  De er tilgængelige i udvalgte zoner, der er udpeget af Odense Kommune.

– For os er Odense det perfekte sted at lancere vores elektriske løbehjul, fordi byen allerede har en ambitiøs plan om at blive en af Danmarks grønneste byer. På sigt kan vi forhåbentlig være med til at reducere antallet af biler og dermed bidrage til den grønne omstilling, siger Nuno Ramos, Regional Manager hos Bolt i Norden.

Løbehjulene, der er kommet til Fyn, er det modulopbyggede elektriske Bolt 4-løbehjul. Ifølge selskabet er alle materialer 100 procent genanvendelige, ligesom løbehjulets design gør det let at reparere og udskifte enkelte dele. Det gør, at hvert løbehjul har en forventet levetid på op til 60 måneder.

– Danmark er ​​med helt fremme inden for digitalisering og bæredygtighed. Blandt forbrugerne er der en stor efterspørgsel på bæredygtige mobilitetsløsninger og et ønske om, at vi rejser og transporterer os selv mere effektivt og miljøvenligt. Derfor glæder vi os til endelig at komme i gang med arbejdet og til at hjælpe dem, der har brug for at transportere sig hver eneste dag, siger Nuno Ramos.

I det store udland lejer Bolt ikke bare elløbehjul ud. Virksomheden tilbyder en bred vifte af transportmuligheder – fra samkørsel og udlejning af løbehjul og elektriske cykler til mad- og pakkelevering samt delebiler. Bolt har over 50 mio. brugere i over 40 lande i Europa og Afrika. Bolt planlægger at sende over 100.000 løbehjul på gaden i yderligere 50 byer i  sensommeren 2021. 

Det er et mildest talt ømfindigt marked, Bolt kører ind på. Mens nogle elsker muligheden for at bruge løbehjulene, har de også skabt en del debat. I København vedtog Borgerrepræsentationen i oktober sidste år, at løbehjulene ikke må stilles i indre by, men skal hentes og afleveres i udvalgte forretninger i stedet.

Download Bolt-appen til iPhone her og til Android-telefoner her

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.