ElbilerTophistorie

Lars Seier: Tesla er sindssygt overvurderet

Markedet er kollektivt forhekset af Elon Musks karisma, mener erhvervsmand Lars Seier Christensen, der tror, at Teslas succes lever på lånt tid.

Igennem de seneste måneder er værdien af Tesla-aktierne steget med raketfart og firmaet er, målt på markedsværdi, nu den mest værdifulde bilproducent i verden. Men successen er på lånt tid, mener den danske erhvervsmand Lars Seier Christensen, der ikke tror på, at Tesla har væsentlige fordele i forhold til andre bilproducenter.

– Selskabet har naturligvis en stor brandværdi, men ellers tror jeg primært, det lever på lånt tid, indtil de store bilfabrikker for alvor kaster sig over dette marked, forklarer Lars Seier til Euroinvestor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de faktorer, der har givet Tesla-aktien medvind, er en forventning om, at Elon Musk og Tesla står på tærsklen til at lancere fremtidens selvkørende bil. En forventning, Elon Musk selv har pustet til; så sent fredag sagde han, at Tesla er ”meget tæt på” at have udviklet fuldt selvkørende biler. Det skete under World Artificial Intelligence Conference, WAIC, i Shanghai I Kina. Musk mener endda, at ”den basale funktionalitet” kan opnås allerede i år – og i selskabets nuværende biler.

Men det giver Lars Seier ikke meget for:

– Tesla skuffer ofte i forhold til deres løfter, de har reelt set ikke nogen særlig fordel ved at være tidligt ude, deres design er dårligt, og der er mange problemer med bilerne. Autonome køretøjer lyder flot, men det kommer ikke til at ske i mange år i praksis, så det har begrænset værdi, selv hvis de skulle være foran – hvad jeg i øvrigt ikke tror, de er, siger han til Euroinvestor.

Han siger videre, at markedet er ”kollektivt forhekset af Elon Musks karisma”. Fredag udtalte han til Børsen, at Tesla-aktien er “sindsygt overvurderet”. Han har endda valgt at shorte Tesla-aktien – altså satset penge på, at der vil komme kursfald på aktien i nærmeste fremtid. 

Lars Seier er ikke den eneste. Gennem tiden har mangen en investor satset penge (og tabt dem) på at Tesla-successen ebber ud. Musk har endda udsendt et sæt såkaldte “short shorts”  for at joke med investorerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button