TeknologiTophistorie

Lars Seiers danske kryptovaluta går i luften i dag

Lars Seiers krypto-projekt, Concordium, lanceres i eftermiddag klokken 14.00. – og forventningerne er mildest talt kolossale.

Efter tre års arbejde, er Lars Seier endelig klar til at præsentere sin nye kryptovaluta, Concordium, for menneskeheden. Under den bibelske titel Concordium Genesis præsenteres krypto-projektet i dag via et live-stream. Vil du se med, kan du tilmelde dig her.

Kryptovalutaen er primært rettet mod erhvervslivet og Saxo Bank-stifteren har mildest talt skyhøje forventerne til projektet. Ifølge Computerworld.dk forventer han, at “vores GTU bliver den ledende kryptovaluta i verden”. Så er barren ligesom sat. På sin LinkedIn-profil skriver Lars Seier:

“Som I ved, har Concordium Blockchain været mit primære projekt de sidste tre år. Jeg opdagede første gang blockchain omkring 2012, og siden har det været en lang og utroligt spændende rejse i et nyt forretningsområde, der kommer til at definere fremtiden. Efter min mening på nogenlunde samme måde, som internet definerede fremtiden fra omkring 1995.”

Formålet med Concordium er at skabe en blockchain, der skal gøre det muligt at overføre store beløb uden indblanding af tredjeparter såsom mæglere, bankfolk eller advokater. Altså uden de fordyrende mellemled. Derfor skal transaktionerne også være fuldstændigt transparante for de to parter.

I modsætning til eksempelvis Bitcoin samarbejder Lars Seiers blockchain med etablerede finansmyndigheder og det er ambitionen, at GTU’en skal noteres på en kryptobørs. Hvor denne notering skal foregå, afsløres måske under dagens lancering.

Lars Seier forklarer om Concordium-projektet i denne video:

Concordium Foundation er en non profit-organisation med hovedsæde i Schweiz, hvor Lars Seier har bosat sig. Selskabet har også en afdeling i Aarhus og samarbejder tæt med Concordium Blockchain Research Centre – kaldet Cobra – ved Aarhus Universitet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.