fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Libratone erklæret konkurs

Den dansk-kinesiske højttalerproducent Libratone er er blevet erkæret konkurs, fremgår det af Statstidende.

Højttalerproducenten Libratone med de danske rødder findes ikke mere. Sø og Handelsretten har erklæret virksomheden konkurs, fremgår det af Statstidende.

Libratone har igennem flere år kæmpet med dårlig økonomi; i 2018 var underskuddet før skat på 136 millioner kroner og selskabet gik ind i 2019 med en negativ egenkapital på mere end en halv milliard kroner. Nu gik den ikke længere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere købere har dog vist interessere og konkursboets kurator, advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra Bech-Bruun, tror på at virksomheden vil overleve:

– Vi har flere mulige købere. Vi håber på at kunne gennemføre en hurtig salgsproces, så virksomheden er solgt inden for de næste par uger, siger han til Finans.dk.

Han fortæller desuden at konkursen er begæret af Libratone selv – med COVID-19 som den dråbe, der fik bægeret til at flyde over.

Libratone blev startet i 2009 af tre danskere, hvoraf en del havde en fortid i Bang & Olufsen. De blev hurtigt populære hos både købere og hos Apple, der tog de danske højttalerne ind på hylderne i deres Apple Stores. I 2014 blev virksomheden solgt til kinesiske investorer, men beholdt sit hovedsæde i København.

Et af selskabets mest ikoniske produkter er den fem-seks år gamle Libratone Zipp – “den med lynlåsen” – men det er ikke lykkes for Libratone at følge op på den succes.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button