fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Libratone reddet på afgrundens rand

Højttalerproducenten Libratone får lov at pippe videre, efter at kinesiske investorerer har købt virksomheden med de danske rødder for et ukendt beløb.

Der vil fortsat være højttalere med fugle på, for højttalerproducenten Libratone med de danske rødder, er i sidste øjeblik blevet købt af kinesiske investorer. Det fortæller Finans.dk. Den 12. maj blev Libratone ellers erklæret konkurs i Statstidende.

Ifølge konkursboets kurator, Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra Bech-Bruun, er Libratone blevet købt af et dansk selskab, der er ejet af kinesere der er relateret til de tidligere ejere af Libratone.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Vi har fortsat en stærk tro på, at der er et marked for Libratones brand og produkter i Europa. Vi er derudover overbevist om, at virksomhedens drift kan fortsætte med en ny struktur, siger Yuting Liu, der er økonomidirektør i selskabet, der har købt Libratone, til Finans.

Virksomheden fortsætter med at have hovedsæde i Danmark, men må sige farvel til 13 af de 18 ansatte, så Libratone fremover udgøres af bare fem personer.

Libratone blev stiftet i 2009 af tre danskere med en fortid i Bang & Olufsen og opnåede lynhurtigt stor succes med sine uld-indpakkede trådløse højttalere. Selskabet har dog aldrig i sin levetid formået at skabe sorte tal på bundlinjen – tværtimod er underskuddet vokset år for år siden stiftelsen.

Siden 2014 har Libratone været ejet af kinesiske investorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button