×
GamingTastaturer og mus

Logitech G513

Det er lavet i børstet aluminium, har en håndledsstøtte i memoryskum og Romer-G-taster - men hvordan klarer det sig? Vi har testet tastaturet.

Logitech har i evigheder produceret tastaturer, mus og headsets, og de laver alt fra de helt billige produkter til highend gaming udstyr. Med et priskilt på 1300 kroner, lægger G513 sig i den øvre del af tastaturer, og de er i skarp konkurrencer med andre producenter. Men hvordan klarer dette nye keyboard sig så? Vi har den sidste uges tid haft det igennem forskellige tests, og vi er nu klar med en endelig dom.

Design

Ved første øjekast ser man tydeligt, at der er lagt vægt på design og æstetik af høj kvalitet. Det føles bare lækkert. Selve tastaturet er fremstillet af børstet aluminium, og det tiltrækker ikke fingeraftryk, som så mange andre metal-tastaturer gør. Og det eneste tegn på, at det er et Logitech tastutur er det elegante G-logo i øverste højre hjørne.

På bagsiden af tastaturet er der seks gummi kvadrater, der sørger for, at det står meget fast på bordet. Derudover er der en lille rille til et kabel og to fødder, der kan foldes ud, hvis man vil hæve tastaturet en anelse.

G513 har også en god størrelse. Det er et fuldblods, mekanisk tastatur med tilhørende numpad, men det fylder væsentligt mindre end andre gaming tastaturer. Det skyldes så også, at Logitech har fjernet macrotasterne, og det kan være irriterende for dem, der benytter dem i forskellige spil. Man kan dog lave macro på andre taster, og det foregår alt sammen i Logitech softwaren.

Logitech har også valgt, at G513 skal udstyres med en håndledsstøtte. Den er foret med memoryskum. Endnu en ting, der giver ekstra plusser på lækkerhedskontoen. Det eneste minus ved den er, at den står for sig selv foran tastaturet. Her kunne Logitech godt have lavet nogle magneter eller lignende, så den hang bedre sammen med tastaturet, da den godt kan rykke sig lidt, selvom der er gummi kvadrater under håndledsstøtten

Men alt i alt er det et rigtig flot tastatur. Vi har haft carbon-udgaven til rådighed, men det findes også i en sølv-udgave. Men den mørke design og det solide chassis giver et rigtig godt førstehåndsindtryk.

RGB skal der til

Som med alle andre produkter inden for gaming, så kommer vi ikke uden om vigtigheden af RGB. I modsætning til Logitechs G413 har de valgt, at G513 skal have fuld RGB belysning. Dermed har det hele regnbuespektret. Det hele styres fra Logitech gaming softwaren (LGS), hvor man kan styre alt inden for belysningen. Man kan lave forskellige profiler, alt efter hvilke spil man spiller. Man kan også helt efter eget valg bestemme, hvilke knapper der skal lyse, og i hvilke farver man foretrækker til hver enkelt knap. Det er meget enkelt og intuitivt. Hvis man har LGS i forvejen, skal man bare opdatere det til den nyeste version 8.98, før softwaren virker med dette produkt. Det er en helt ny opdatering, som Logitech har frigivet den 23. marts 2018.

Deres egne Romer-G-taster

Producenter af tastaturer bruger i stor stil enten Cherry Red eller Cherry Brown taster, men her skiller Logitech sig også ud. De har valgt deres egne Romer-G Tactile taster – men er de så bedre end de andre producenters?

Der er ingen tvivl om, at de er meget mere lydløse. De har ikke den meget karakteristiske klik-lyd, som man forbinder med et mekanisk tastatur. Til gengæld synes jeg ikke, at responsen er lige så god i spil, som andre mekaniske keyboards. Det kan være svært at mærke, om knappen nu også er aktiveret, når man skal holde styr på mange knapper af gangen, da man ikke har samme feeling som med et Cherry Red keyboard. Men når det kommer til at skrive på, så er knapperne virkelig gode, og man kan skrive virkelig hurtigt på det. Jeg vil dog pointere, at efter jeg har vænnet mig til de lidt anderledes taster, er det også blevet bedre i spil.

Hvis man synes, at tasterne er lidt flade og glatte, medfølger der også ekstra taster i kassen. Det drejer sig om QWERASD og tallene fra 1-5. De er meget nemme at skifte med et lille medfølgende stykke værktøj, og de ekstra taster har en fordybning, hvilke gør, at de virker mere formstøbte efter fingrene. Det er en rigtig god feature, som tilgodeser mange gamere, der kan synes, at knapperne kan blive for glatte.

USB i siden

Som tidligere nævnt, så har Logitech valgt at holde G513 i en meget spinkel udgave, og det kommer også til udtryk med hensyn til forbindelsesmuligheder. Der en kun blevet plads til én usb-forbindelse på bagsiden af tastaturet – og det er tilmed en USB 2.0. Her kan det godt undre undertegnet, hvorfor de ikke har valgt USB 3.0, da der efterhånden ikke er mange, der benytter den gamle udgave.

Gaming softwaren

I gaming softwaren foregår alt styring med G513. Det er her, man styrer lyset, laver macro taster og synkroniserer tastaturet med andre Logitech-produkter, hvis man vil have lys og lignende til at spille sammen. Der er lige kommet en helt ny udgave af softwaren, som skal bruges til dette produkt. Det er et enkelt program, der ikke kræver mange klik, før det ser godt ud på tastaturet, og man har fået indstillet knapperne til sine foretrukne spil.

Performance

Hvis man bruger tastaturet til kontorbrug, så er det virkelig lækkert. Det er hurtigt at skrive på, og det er meget lydløst i forhold til andre producenter. Når det kommer til spil, så var det en lidt lang og hård tilvænningsperiode. Det kommer sig af, at jeg er vant til at spille med Cheery Red knapper, der er meget responssive. Men efter nogle dages tilvænning, så gik det meget bedre. Nu er jeg blevet vant til dem, og så glider det meget bedre i spil. Det har gjort, at jeg faktisk foretrækker dette tastatur frem for mange andre. Ligeledes er knapperne placeret perfekt i forhold til mine hænder. Knapperne sidder ret tæt. og det kan jeg godt lide, så man ikke får kramper i hænderne af at strække fingrene for meget i lange gaming sessions.

Prisen er i den øvre ende

Med G513 bevæger Logitech sig væk fra budgetmarkedet og ind på det mere seriøse gaming territorie, hvor de har skarp konkurrence af blandt andre Razer og Corsair. G513 koster 1300 kroner, og det kan virke lidt skræmmende for mange, da man kan få mange forskellige tastaturer til under 1000 kroner. Men med dette tastatur får man også den gode kvalitet i det børstede aluminium, den medfølgende håndledsstøtte i memoryskum, de udskiftlige knapper og et tastatur, der kan customizes efter behov i Logitech Gaming Softwaren. Derfor synes jeg også, at prisen er fair, da man får meget for pengende.

Konklusion

Logitech har i mange år været blandt de førende inden for gaming udstyr. Med deres tidligere model G413 lå de i den billigere ende af tastaturer, men med G513 er de rykket et par trin op af stigen. Nu ligger de solidt midt imellem budget og highend, og det er et virkelig lækkert tastatur. Det er rart at skrive på, det er lydløst, og det har et lækkert design i børstet aluminium. Derudover har det en tilhørende håndledsstøtte i memoryskum, som har været en fornøjelse at bruge, når jeg har spillet i mange timer. Men da de bruger sine egne Romer-G-taster, i stedet for Cherry Red eller Cherry Brown som de fleste andre producenter, så tog det også noget tid at tilvænne sig de nye typer taster, da de ikke er så responssive som nogle af de andre. Men efter en uges tid føles de nu helt naturlige – også i spil.
Hvis tastaturet skulle have været endnu bedre, så skulle Logitech have tilføjet en USB 3.0 tilslutning i keyboardet i stedet for USB 2.0. Derudover synes jeg også, at det er ærgerligt, at de har fjernet Macro kapperne i siden. Selvom man kan indstille dem på andre knapper, så føles det bare mere naturligt, at de sidder i siden. Derudover kunne der godt være tilføjet en volumen-tast, hvor det ikke er nødvendigt at holde fn-tasten nede, hver gang man vil skrue op eller ned på tastaturet. Sidst men ikke mindst, så skulle Logitech også have tilføjet magneter eller lignende, så håndledstøtten sidder fast til tastaturet. I kampens hede kan håndledsstøtten rykke sig, og det kan været irriterende, at man skal rykke den på plads igen.

Logitech G513

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.299 kr.

Et godt gaming tastatur i børstet aluminium og med tilhørende håndsledsstøtte i memoryskum. Det kræver dog tilvænning til Logitechs egne Romer-G-taster, hvis man er vant til mere responssive taster som Cherry Red og Cherry Brown.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.