TeknologiTophistorie

Microsoft er blevet hacket: 37GB data stjålet

Microsoft har angiveligt været udsat for et hackerangreb af gruppen Lapsus$, som har stjålet og lækket 37GB data.

Hackergruppen med navnet Lapsus$, ser atter ud til at være på banen igen. For ikke så lang tid siden hackede de sig eksempelvis ind hos Samsung, Ubisoft og Nvidia.

Læs mere om hackerangrebet mod Samsung her: Hackere stjæler kildekode til Samsung Galaxy-enheder.

Denne gang er Microsoft offeret og hackergruppen hævder at have stjålet data fra en Azure DevOps-server, i form af kildekode til flere Microsoft-produkter, herunder Bing og Cortana.

37GB data lækket på internettet

Det hele startede i søndags, hvor Lapsus$ uploadede et screenshot af filerne og derefter delte en komprimeret zip-fil med dataene. Den komprimerede fil er kun på 9 GB, men efter udpakning rummer den cirka 37 GB kildekode til over 250 Microsoft-projekter, ifølge hackerne. De fleste af projekterne er angiveligt til webbaserede og mobile apps, så Windows er umiddelbart ikke berørt.

Kildekode til Bing og Cortana er lækket

Lækagen indeholder angiveligt 90% af kildekoden til Microsofts Bing Maps og 45% af kildekoden til Bing søgemaskinen, samt Cortana. Derudover er e-mails og dokumentation for Microsoft-ingeniører, brugt til at udgive mobilapps, tilsyneladende inkluderet i lækket.
Ingen kundedata, herunder adgangskoder og brugernavne, lyder dog til at være kompromitteret, men det er ikke bekræftet.

Microsoft undersøger sagen

Microsoft er efter sigende bekendt med sagen og er i gang med at efterforske sagen, samt de stjålne data. Hvorvidt Microsoft rent faktisk har været ude for et hackerangreb, ved de endnu ikke.


Læs også: Rygte: OnePlus Nord 3 med 150W opladning er på vej

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.