Gadgets

Microsoft lukker officielt for Windows Phone

Microsoft anbefaler nu Windows Phone-brugere at skifte til Android eller iOS. Til december ophører al yderligere aktivitet på Windows 10 Mobile.

Det er en smule trist, mener undertegnede, men Microsoft erkender nu sit nederlag og anbefaler sine Windows Phone-brugere at skifte til enten Android eller iOS. I et såkaldt ”End of Support”-dokument skriver Microsoft, at der efter 10. december 2019 ikke længere vil blive lavet sikkerhedsopdateringer til Windows 10 Mobile.

”Med afslutningen af support for Windows 10 Mobile anbefaler vi, at kunderne flytter til en understøttet Android- eller iOS-enhed. Microsofts missionserklæring om at styrke hver person og hver organisation på planeten til at opnå mere, betyder, at vi fortsat vil understøtte vores mobile apps på disse platforme og enheder,” skriver Microsoft blandt andet.

Satte ny designstandard

Med Windows 10 Mobile satte Microsoft standarden for det nye ”flade” design som Apple (og Google) senere adopterede på sine mobile styresystemer. Men Windows-mobilerne slog aldirg rigtigt an – og med manglende brugerbase blev styresystemet fange i en catch 22, hvor for få brugere betød, at der ikke blev udviklet apps, hvilket igen betød, at brugerne blev væk.

Allerede i efteråret 2017 skrev Microsofts egen Joe Belfore på Twitter, at udviklerne simpelthen manglede.

Vil du (også) savne Windows Phone? Skriv dine tanker nedenfor …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.