×
Gadgets

Gratis Windows 10 lander 29 juli

Microsoft har udpeget den 29. juli som den officielle lanceringsdato for sit nye operativsystem, Windows 10. På denne dato kommer Windows 10-computere og -tablet til salg i butikkerne – og styresystemet bliver også tilgængelig som opdatering til nuværende Windows-brugere. Det forudsætter bare, at man i dag kører en opdateret Windows 7 eller Windows 8.1.

Udrulningen af Windows 10 til smartphones, Xbox-konsoller mm.m vil følge senere.

Der er store forventninger til Windows 10 efter det noget forkølede Windows 8. Brugerfladen blander elementer fra den populære Windows 7 og Windows 8.1, så den traditionelle startmenu bl.a. vender tilbage.

Windows 10 vil blandt andet byde på:

  • En ny webbrowser kaldet Edge. Internet Explorer er afgået ved døden.
  • En ny app der kan streame computerspil til en computer eller tablet fra en Xbox-spillekonsol.
  • Integration af Microsofts stemmestyrede virtuelle assistent, Cortana, som hidtil har været begrænset til Windows Phones.

Windows 10 bliver den sidste “store” opdatering af Windows-platformen. Fremover vil Microsoft lave løbende små opdateringer. Det skal sikre, at så mange som muligt er på samme platform. En strategi som Apple har kørt i adskillige år med OS X.

Se Microsofts korte intro til Windows 10-styresystemet i videoen ovenfor.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.