Gadgets

Microsofts næste Surface kan køre Android-apps

Amerikansk medie mener at vide, at man kan installere og køre Android-apps på Microsofts næste Surface-computer; en foldbar enhed med to 9-tommer skærme.

Microsoft har længe arbejdet på en hemmelig foldbar Surface-enhed med to skærme. Men mens tidligere rygter har gået på, at det ville være en enhed i smartphone-størrelse, så hævder et analysefirma nu, at det bliver en større Surface-enhed med to 9-tommer skærme i 4:3-format. Samtidig hævder analysefirmaet, at enheden vil kunne afvikle Android-apps.

Det er det amerikanske medie Forbes, der bringer de nye rygter. De skriver at enheden internt i Microsoft kaldes for Centaurus og vil komme på markedet i første halvår 2020. Den vil være baseret på Microsofts nye Windows Core OS (WCOS) operativsystem, der er en letvægtsudgave af Windows udviklet til Chromebook-lignende enheder. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Android-rygterne må dog skulle tages med et gran salt. Hvis Centaurus kan afvikle Android-apps vil det være en underminering af Microsofts egen Universal Windows Platform, der gør det muligt for udviklere relativt nemt at udvikle apps på tværs af iOS, Android og Windows. På den anden side har Microsoft, sandt at sige, ikke haft den store succes med at overtale udviklerne til at udnytte platformen. 

I fald rygterne er sande, skal Microsoft bygge sin egen udgave af Google Play og overtale udviklerne til at lægge sine apps herind også. En situation, der ligner Huaweis, hvis ikke kineserne får en aftale den amerikanske regering inden august.

Rygterne vil også vide, at Centaurus vil køre på Intels nye 10 nanometer system-on-a-chip Lakefield, ligesom den vil have mobil tilslutning via LTE eller 5G. 

Microsoft vil ikke kommentere på kommende og eventuelle produkter, fortæller Forbes.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.