TeknologiTophistorie

Minecraft-bruger bygger fungerende computer inde i spillet

Imponerede Minecraft-computer kan afvikle egne spil inde i Minecraft. Det har taget syv måneder at bygge 8-bit computeren.

Der er mennesker, der ser muligheder overalt. En af dem er Minecraft-brugeren sammyuri, der har brugt syv måneder på at bygge en fungerende computer i Minecraft-universet. Computeren er udstyret med en virtuel 8-bit processor og kan afvikle sine egen spil … inde i spillet.

Hvis det antages, at hver blok er en meter i længden og højden, ville computeren være lige så høj som en 20-etagers bygning, hvis den blev bygget i det virkelige liv.

Chungus 2, Computation Humongous Unconventional Number and Graphics Unit, som computeren er døbt, er ikke just noget muskelbundt. Den har en klokhastighed på 1Hz, 256 byte RAM og en 32×32 skærm, der kan afvikle eksempelvis Snake og Tetris.

For at manipulere knapperne skal Minecraft-avataren hoppe på knapper i blokstørrelse. Det kan ses i nedenstående video, som sammyuri har uploadet til YouTube.

“Jeg burde nok have gjort dette tydeligere i videoen, men alle viste programmer blev fremskyndet med en faktor på mellem hundrede og et par tusinde gange for at gøre dem rent faktisk afspilbare/se i realtid,” skriver Sammyuri i en kommentar til videoen.

Alligevel er det noget af en bedrift.

På trods af, at Minecraft har eksisterer i mere end et årti, er det fortsat et voldsomt populært “spil” blandt både børn og voksne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.